Hyppää sisältöön

Pirkanmaan kuntien elinvoimadatanäkymän ensimmäinen osa, betaversio (MVP) on julkaistu

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto, Tieto ja ennakointi

Jokaisesta Pirkanmaan kunnasta on tehty lisäksi kuntakohtaiset sivut, joilla on ennusteet kuntakohtaisista verotuloista sekä yritysten määrästä, henkilöstömäärästä ja liikevaihdosta.

Pirkanmaan liiton ja Tjanssi-hankkeen yhteistyönä toteutettu näkymä Pirkanmaan kuntien vuosittaisista verotuloista, yrityksistä, henkilöstöstä ja liikevaihdosta on julkaistu. Näkymä mahdollistaa verotulojen vertailun Suomen maakuntien välillä. Jokaisesta Pirkanmaan kunnasta on tehty lisäksi kuntakohtaiset sivut, joilla on ennusteet kuntakohtaisista verotuloista sekä yritysten määrästä, henkilöstömäärästä ja liikevaihdosta.

- Halusimme tällä Pirkanmaan liiton ja Tjanssi-hankkeen yhteisellä koeponnistuksella edistää tiedolla johtamista ja ennakointityötä priorisoiden alueen kuntien tietotarpeita ja tarjota jokaiselle kunnalle saman tietosisällön. Jos on aiemmin katsellut lähinnä vain Tampereen seudun lukuja, kuntanäkymissä esimerkiksi työpaikkaomavaraisuus voi yllättää. Mielenkiintoista on myös jatkossa seurata, miten ennusteet toteutuvat, toteaa TJANSSI-hankkeen projektipäällikkö Maria Virtanen.

Pirkanmaan liiton elinvoimadatanäkymän kehitystä on tarkoitus jatkaa osana Pirkanmaan liiton tietotyötä myös tulevaisuudessa, yhteistyössä alueen toimijoiden kanssa. Näkymän aineisto päivittyy kaksi kertaa vuodessa, kertovat Pirkanmaan liiton tiedolla johtamisen asiantuntija Ulnor Uotila ja kehityspäällikkö Jan Seppänen.

Tutustu Pirkanmaan kuntien elinvoimadatanäkymän ensimmäiseen versioon tämän linkin takaa.

Lisätietoja:

Kaikki artikkelit