Hyppää sisältöön

Pirkanmaan koulutusryhmä esitti lisäbudjettiin useita osaamiseen liittyviä elvytystoimia

| Edunvalvonta, Elinvoima ja uudistuminen

Pirkanmaan tavoitteena on kehittää oppimisympäristöjä ja TKI-toimintaa teollisuuspainotuksella. Tähän tulee erityisesti kiinnittää huomiota, koska koronakriisi on tuonut tullessaan lukuisia taloudellisia haasteita. Panostukset osaamisen tason nostamiseen ovat tärkeä elvytyskeino.

On huolehdittava koulutuksen resurssien riittävyydestä ja oppimisympäristöjen kehittämisestä. Pitää myös kouluttaa oikea määrä oikean alan ammattilaisia, jotka vastaavat työnantajien tarpeita.

Koulutuksen avulla voidaan myös tukea ja toteuttaa tarvittavia pidemmän aikavälin uudistuksia. Koulutusta on suunnattava uudelleen. Digitaalisuustrendi jatkuu ja hiilineutraaliuteen siirtyminen vaikuttaa kaikkiin toimialoihin. Pirkanmaa tarvitsee erityisesti palvelutuotannon, liiketoiminnan uudistamisen ja kyberturvallisuuden osaajia.

Juuri nyt Pirkanmaalla tarvitaan koulutuksen ja osaamisen vahvistamista toiselta asteelta aina korkeakouluihin saakka. Tällöin tulee ottaa huomioon eri koulutusmuodot – kuten nuorten koulutus, työelämässä tapahtuva jatkuva oppiminen, lähiopetus sekä erilaiset etäopetuksen muodot.

Pirkanmaan koulutusryhmä painottaa seuraavia teemoja

  • TKI-elvytystoimet: lisätään resilienssiä, vahvistetaan verkostoja ja liiketoimintapotentiaalia
  • Turvataan koulutuksen laatu ja valmistaudutaan kasvuun
  • Taataan osaaminen ammatillisen koulutuksen opiskelijavuosilla ja jatkuvalla oppimisella
  • Investoinnit

Lisätiedot:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Johtaja Peer Haataja, Tampereen kauppakamari, p. 040 553 5535

Pirkanmaan koulutusryhmään kuuluvat Tampereen kauppakamari, Teknologiateollisuus / Pirkanmaa, Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen seudun ammattiopisto, SASKY koulutuskuntayhtymä, Valkeakosken seudun ammattiopisto, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, Ahlman, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto, Murikka-opisto, SAK / Pirkanmaa, AKAVA / Pirkanmaa, STTK/ Pirkanmaa, Pirkanmaan liitto, Pirkanmaan ELY-keskus, Pirkanmaa TE-toimisto, Sastamalan kaupunki, Tampereen kaupunki, Valkeakosken kaupunki ja nuorten edustajat.

Kuva: Mostphotos

Kaikki artikkelit