Hyppää sisältöön

Pirkanmaan kansanedustajat vierailulla Akaassa

| Blogi, Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto

Akaassa huokuu monipuolinen ja tulevaisuuteen tähyävä positiivinen kehitystyö.

Akaan kaupunki tarjosi Pirkanmaan kansanedustajille miellyttävän katsauksen vauhdilla uudistuvan kaupungin kuulumisiin. Akaan kaupungin edustajien esityksestä huokui monipuolinen ja tulevaisuuteen tähyävä positiivinen kehitystyö.

Vierailupäivä alkoi tapaamisella vahvasti uudistuneessa satamassa, josta on kehittynyt kesäisen toiminnan keskus ja toimintoja kehitetään edelleen. Akaan uusi hyvinvointikeskus näyttää mallia, miten hyvät ja toimivat tilat voivat tarjota kuntalaisten palveluille laadukkaat ja nykyaikaiset puitteet. Akaan hyvinvointikeskus on maakunnallinen mallisuoritus.

TKM-TT Finland Oy:n teräpuolen osaaminen kestää kansainvälisen vertailun ja tämä hieno akaalainen erityisosaaminen on pitänyt työn tukevasti Suomessa jo 60 vuotta.

Kiertoajelu ympäri Akaata ja mm. uudella raakapuuterminaalilla avasi näkymiä hienoihin uudistumisen mahdollisuuksiin em. puutoiminnoista vapautuneen rautatieaseman ympäristössä.

Lisäksi vierailun kruunasi erittäin vauhdikkaat kyydit Daytona Circuit Akaan moottoriradalla. Se oli ainutlaatuinen kokemus, jollaista ei oman auton ratissa tai kyydissä ole mahdollista kokea. Koko reissun miellyttävä suola oli myös todella hyvällä otteella, asiantuntemuksella ja huumorilla pitkin päivää saatu paikkakunnan esittely kiertoajelun ja siirtymien aikana. Siitä täydet pisteet Hämeen Turistiauto Oy:lle!

Akaan kaupunki on ottanut merkittäviä kehitysloikkia useissa eri toiminnoissa. Akaa kiinnostaa, koska ”myönteinen kehityksen kierre” on Akaassa hyvin jengoillaan vai pitäisikö sanoa ”raiteillaan”. Akaa on monipuolinen ja viehättävä, 16 500 asukkaan kasvava kaupunki. Akaaseen muutetaan hyvästä syystä: palvelut pelaavat, luonto on lähellä ja yhteydet muuhun Suomeen kulkevat kätevästi raiteilla.

Akaassa voi elää mieleisellään tavalla. Akaan väellä on asenne, tekemisen meininki ja myös huumori hienosti kohdillaan.

Teksti ja kuva: Marko Koskinen

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit