Hyppää sisältöön

Pirkanmaan kansanedustajat vetoavat Finnairin johtoon Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien puolesta

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto, Saavutettavuus ja liikenne

Yhteydet on turvattava, koska kysymyksessä on maakuntamme elinkeinoelämän, yritysten ja työpaikkojen tulevaisuus.

Pirkanmaan 8 kansanedustajaa ovat lähettäneet vetoomuksen Finnairin hallituksen puheenjohtaja Jouko Karviselle sekä toimitusjohtaja Topi Mannerille.

Vetoomus Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien puolesta

Tampere-Pirkkalan lentoyhteydet ovat Pirkanmaalle erittäin tärkeitä. Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Finnair on ilmoittanut, että se suunnittelee korvaavansa Tampere-Pirkkalan ja Helsinki-Vantaan väliset lentoyhteydet bussikuljetuksilla.

Pirkanmaan kansanedustajat vetoavat Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksien puolesta.

Pirkanmaan kansanedustajat pitävät Finnairin lentoyhteyksiä Pirkanmaalle erittäin tärkeinä. Yhteydet on turvattava, koska kysymyksessä on maakuntamme elinkeinoelämän, yritysten ja työpaikkojen tulevaisuus. Tampere-Pirkkalan kenttä on osa laajempaa liikenneyhteyksien kokonaisuutta. Finnairin on turvattava hyvät yhteydet maailmalle. On tärkeää, että myös Pirkanmaan asukkaiden ja yritysten tarpeet ohjaavat ratkaisuja. Toimivat yhteydet vaikuttavat yritysten sijoittumiseen.

Maakunnan toimijoilla on yhteinen näkemys siitä, että oma lentokenttä on yksi tärkeä peruste alueen vetovoimalle ja kasvulle jatkossa. Keskuskaupunki Tampere on monipuolinen kansainvälinen kaupunki Tampere-taloineen ja Uros-areenoineen. Suomen toiseksi suurin kasvukeskus ansaitsee omat lennot Finnairilta.

Ennen koronapandemiaa Finnair lensi Tampere-Pirkkalan lentoasemalta suoria lentoja ainoastaan Helsinkiin. Lentokentällä valmistui kattava remontti vuonna 2018, jonka hinta oli kokonaisuudessaan noin 15 miljoonaa euroa. Tampere-Pirkkalan lentokentän suoria yhteyksiä on tärkeää lisätä.

Pirkanmaan kansanedustajat tekevät yhteistyötä maakunnan painoarvon lisäämiseksi valtakunnallisessa päätöksenteossa. Pirkanmaan kansanedustajat tekevät yhteistyötä myös naapurivaalipiirien edustajien kanssa etenkin ylimaakunnallisissa asioissa.

Pirkanmaan kansanedustajat:

Pauli Kiuru, 040 540 6937, pauli.kiuru@eduskunta.fi (Kansanedustajien neuvottelukunnan pj.)
Veijo Niemi, 050 514 5372, veijo.niemi@eduskunta.fi (Kansanedustajien neuvottelukunnan vpj.)
Marko Asell, 050 512 1968, marko.asell@eduskunta.fi
Jari Kinnunen, 045 227 0800, jari.kinnunen@eduskunta.fi
Arto Pirttilahti, 050 011 4434, arto.pirttilahti@eduskunta.fi
Jouni Ovaska, 040 717 1145, jouni.ovaska@eduskunta.fi
Arto Satonen, 050 511 3110, arto.satonen@eduskunta.fi
Sari Tanus, 050 512 1303, sari.tanus@eduskunta.fi

Kaikki artikkelit