Hyppää sisältöön

Pirkanmaan kansanedustajat maakunnan asialla Pirkanmaan liitossa

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto

Maakuntaa kehitetään parhaillaan myös varautumisen ja huoltovarmuuden näkökulmasta.

Pirkanmaalla luotetaan vahvasti omaan tekemiseen ja pärjäämiseen myös nopeasti muuttuvassa kansainvälisessä toimintaympäristössä. Pirkanmaan kansanedustajien ”asiailmeet ”olivat vakavat, mutta luottavaiset heidän vierailullaan Pirkanmaan liitossa. Maakuntaa kehitetään parhaillaan myös varautumisen ja huoltovarmuuden näkökulmasta. Tärkeitä ovat muun muassa uudistuvat sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palvelut, sujuva liikenne sekä alueen siruosaamisen ja bio- sekä kiertotalouden täysimittainen hyödyntäminen.

Vierailulla Pirkanmaan liittoon kansanedustajat tapasivat myös maakuntajohtaja Anna-Mari Ahosen ja kuulivat hänen tunnelmiaan maakunnan luotsaamisen alkuvaiheessa. Uusi maakuntajohtaja toivotettiin lämpimästi tervetulleeksi Pirkanmaalle. Tapaamisessa käytiin laajasti läpi maakunnan ajankohtaisia edunvalvonta-asioita esimerkiksi parhaillaan hyvää vauhtia rakentuvan hyvinvointialueen ajankohtaista tilannetta, josta kertoi pitkän linjan muutosjohtaja Jaakko Herrala. Suomen rataverkon ja etenkin pääradan kiireellisistä kehittämistarpeita esitteli edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela. Suomen pääradan kansallinen merkitys on kiistaton ja pääradan kunnostuksen tarve on kiireinen. Investoinnit Suomen päärataan palvelevat laajasti koko Suomea.

Pirkanmaa on siruosaamisen ja kiertotalouden kansallista kärkeä

Pirkanmaalla on erittäin hyvät edellytykset toimia kansallisen ja eurooppalaisen tason siruosaamiskeskuksena. Tähän erityisen vankan tukijalan alalla luo Tampereen yliopistoyhteisön korkeatasoinen osaaminen. Maakunnan siruosaamisen tarjoamia erityisiä tulevaisuuden mahdollisuuksia kansanedustajille kuvaili innovaatio- ja tulevaisuusjohtaja Petri Räsänen.

Bio- ja kiertotalouden kehittäminen on erinomaista varautumistyötä. Pirkanmaan maakunnassa alan osaamiskeskittymä on vaikuttava ja kehitystyötä osaamisen edelleen nostamiseksi uudelle tehdään määrätietoisesti. Johtaja Sakari Ermala ja projektipäällikkö Karoliina Tuukkanen kertoivat Pirkanmaan liiton rahoittaman PirkaCirc-hankkeen työstä myös ajankohtaisen omavaraisuuden ja varautumisen tulokulmasta.

Tapaaminen toteutettiin hybridimallilla ja osa kansanedustajista osallistui tapaamiseen verkon kautta.

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit