Hyppää sisältöön

Pirkanmaan energiastrategia 2030 vie kohti kestävää elinvoimaista energiatulevaisuutta

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto, Ympäristö ja ilmasto

Energiastrategia tarkentaa maakuntaohjelman ja Pirkanmaan hiilineutraaliustiekartan tavoitteita ja ohjaa niiden toimenpanoa.

Pirkanmaalle on valmistunut energiastrategia. Sen valmistelun aikana on selvitetty mahdollisimman laajasti ja ennakkoluulottomasti alueellisia vahvuuksia, painotuksia ja toimijoiden näkemyksiä Pirkanmaan kestävästä energiatulevaisuudesta.

Energiastrategian tavoitteena on luoda selkeät suuntaviivat maakunnan energiajärjestelmän kehittämiselle yhdistämällä kansainväliset ja kansalliset raamit pirkanmaalaiseen toimintaympäristöön. Energiastrategia tarkentaa maakuntaohjelman ja Pirkanmaan hiilineutraaliustiekartan tavoitteita ja ohjaa niiden toimenpanoa.

Pirkanmaan energiastrategia 2030 liittyy CANEMURE-hankkeessa laaditun Hiilineutraali Pirkanmaa 2030 -tiekartan energiantuotannon ja energiatehokkuuden toimenpiteeseen: ”laaditaan maakunnallinen energiastrategia”.’

Lataa ja lue energiastrategia Pirkanmaan liiton aineistopankista.

Lisätiedot:

  • Kehittämispäällikkö Liisa Hyttinen

    Vastuullani on vihreän siirtymän edistäminen ja kokonaisuuden koordinointi. Painopisteet ovat tällä hetkellä ilmastonmuutoksen hillintä, kiertotalous sekä energia. Kehitän teemaan liittyen alueen yhteistyöverkostoja ja toimin siltana kansallisiin ja eurooppalaisiin verkostoihin.

Kaikki artikkelit