Hyppää sisältöön

Pirkanmaan digituen antajia on koottu verkostoksi, hanke hakee jatkoa

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto, Saavutettavuus ja liikenne

Pirkanmaan alueellisen digituen kehittämishanke on loppusuoralla, mutta jatkoa hankkeelle suunnitellaan parhaillaan.

Digituen antajia on jo lähes vuoden ajan koottu verkostoksi PiDiKe-hankkeessa. Pirkanmaan liiton koordinoima Pirkanmaan alueellisen digituen kehittämishanke on loppusuoralla, mutta jatkoa hankkeelle suunnitellaan parhaillaan.

Koska palveluita ajan mittaan siirtyy verkkoon, digivaikeudet saattavat kohdata asiakasta erityisesti sote-palveluissa. Digituen tarve ei liity ikään, koulutukseen tai asuinpaikkaan. Ongelmia netin kautta tapahtuvassa asioinnissa voi olla kaikissa ikäryhmissä.

Verkostoon halutaan uusiakin digituen antajia. Pirkanmaan liiton hanke on lähestynyt erityisesti kuntia ja saanut verkostoon yhteyshenkilön Akaan, Ruoveden, Tampereen, Virtain, Urjalan ja Ylöjärven kunnista.

Verkostoon kaivataan edelleen yhteyshenkilöitä ja digituen toimijoita seuraavista kunnista: Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Sastamala, Valkeakoski, Vesilahti ja vuoden 2021 Pirkanmaahan liittyvä Kuhmoinen.

Digitukea antavat paikat viedään kartalle

Digituen antajilta on kerätty tietoja avoinna olevista toimipaikoista. Näitä kerättyjä tietoja hyödynnetään pilotoitavassa Pirkanmaan digituen antajien karttapalvelussa.
Karttapalveluun täydennetään jatkossa tietoja toimipisteen sijainnista, aukioloajoista ja tukimuodoista digituen tarvitsijoille sekä muille digituen tarjonnasta kiinnostuneille.

Pirkanmaa loisti digitaitokartoituksessa

Valtakunnallinen digitaitokartoitus sai Pirkanmaalta lähes 1500 vastausta. Vastauksiin vaikutti kuitenkin koronatilanne, koska paperikyselyjä ei ehditty asettaa esille ennen alueen toimipaikkojen sulkeutumista. Kysely toteutettiin Digi- ja väestötietoviraston toimesta verkko- ja puhelinkyselynä.

Siirry digitaitokartoitusta koskevaan tiedotteeseen.

PiDiKe-videosarja käynnistyi

PiDiKe-digitukihanketta ja Pirkanmaan alueellista digitukiverkostoa esittelevän videosarjan ensimmäinen osa julkaistiin 24.8. PiDiKe-verkosto kehittää Pirkanmaan digitukea – osa 1: esittely -video on katsottavissa YouTubessa.

Videosarjan seuraavat osat julkaistaan syksyn 2020 aikana. Niissä käsitellään tarkemmin muun muassa digituen asiakkaita, heidän auttajiaan sekä digituen tulevia näkymiä Suomessa.

digituki@pirkanmaa.fi -avunpyyntösähköposti on edelleen avoinna ja ohjaa pirkanmaalaisia oikeaan digitukipalveluun.

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit