Hyppää sisältöön

Pirkanmaalta valittavien kansanedustajien määrä nousee kahteenkymmeneen!

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Pirkanmaan liitto iloitsee, että tämä on yksi palkkio alueella tehdystä onnistuneesta kehitystyöstä. Lisäpaikka vahvistaa maakunnan asemaa edelleen ja se on eduksi koko Suomelle.

Pirkanmaan vaalipiiristä on eduskunnassa 19 kansanedustajaa. Oikeusministeriön vaalijohtaja Arto Jääskeläinen on vahvistanut STT:lle, että Pirkanmaan paikkamäärä nousee 20:een. Kevään 2023 eduskuntavaaleissa vaalipiirien paikkamäärät määräytyvät lokakuun viimeisen päivän tilanteen mukaan. Lisäpaikka tuli täpärästi, koska syyskuun lopun tilanne ei vielä olisi tuonut Pirkanmaalle lisäpaikkaa, mutta lokakuun väestönkasvu riitti tuomaan tämän tärkeän lisäpaikan.

Pirkanmaan liiton kehityspäällikkö Marko Koskinen iloitsee maakunnan lisäpaikasta ja uutinen on pirkanmaalaisille todellinen juhlan paikka! Nyt voi ottaa juhlajuomat kylmästä! Tämä on yksi palkkio alueella tehdystä onnistuneesta kehitystyöstä. Lisäpaikka vahvistaa maakunnan asemaa edelleen ja se on eduksi koko Suomelle. Pirkanmaalta ja Länsi-Suomesta löytyy tulevaisuuden ratkaisut moniin ajankohtaisiin kansallisiin haasteisiin, hehkuttaa Koskinen.

Edellisen kerran Pirkanmaan paikkamäärä nousi yhdellä vuoden 2015 vaaleissa. Kansanedustajien paikkojen jako vaalipiirien kesken lasketaan niiden Suomen kansalaisten lukumäärän perusteella, joilla väestötietojärjestelmän tietojen mukaan on ollut kotikunta vaalipiirissä lokakuun viimeisenä päivänä. Jako tehdään jakamalla kunkin vaalipiirin asukkaiden lukumäärä vaalipiirien yhteenlasketulla Suomen kansalaisten lukumäärällä ja kertomalla saatu luku 199:llä. Ahvenanmaan vaalipiiristä valitaan aina yksi kansanedustaja.

Lisätiedot:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit