Hyppää sisältöön

Pirkanmaalle tarvitaan noin 1700 uutta koulutuspaikkaa

| Edunvalvonta, Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Työelämän osaamistarpeiden muuttuminen kasvattaa painetta etenkin aikuiskoulutukseen. Lisäresursseja on tärkeää suunnata mm. sosiaali- ja terveysalalle, kone- ja metallialalle sekä majoitus- ja ravitsemusalalle.

Pirkanmaalla avautuu uusia työpaikkoja paljon ja tarjolla olevaan työhön on tärkeää löytää ammattilaisia nopeasti. Kasvavan maakunnan koulutustarpeisiin on vastattava myös pidemmällä aikavälillä. Pirkanmaalle tarvitaan lisää koulutuspaikkoja kaikille koulutustasoille.

Pirkanmaan koulutusryhmä arvioi uusien koulutuspaikkojen tämän hetken tarpeeksi noin 1700. Arvion taustatiedot kerättiin elo-syyskuun vaihteessa maakunnan suurimmilta koulutusorganisaatioilta.

Maakunnan kouluttajat hakevat jatkuvasti lisärahoitusta ajankohtaisiin koulutustarpeisiin. Koulutusryhmä on toimittanut opetusministeri Li Anderssonille ja työministeri Tuula Haataiselle 15 miljoonan euron lisärahoitusesityksen ammatillista osaamista vahvistaviin ja rekrytointia nopeuttaviin toimiin Pirkanmaalla.

Pirkanmaalla avautui elokuussa uusia työpaikkoja yli 12 300, joka on peräti 14 prosenttia kaikista Suomessa avautuneista työpaikoista. Maakunnan kasvu jatkuu vahvana tulevaisuudessa ja muutaman vuosikymmen päästä alueella on 100 000 asukasta enemmän. Lisäksi työelämän osaamistarpeiden muuttuminen kasvattaa enenevästi painetta etenkin aikuiskoulutukseen. Lisäresursseja on tärkeää suunnata mm. sosiaali- ja terveysalalle, kone- ja metallialalle sekä majoitus- ja ravitsemusalalle.

Pirkanmaan koulutusryhmän on asettanut maakuntajohtaja Esa Halme ja koulutusryhmän puheenjohtaja toimii johtaja Peer Haataja Tampereen kauppakamarista. Pirkanmaan koulutusryhmään kuuluvat Tampereen kauppakamari, Teknologiateollisuus, Pirkanmaan Yrittäjät, Tampereen seudun ammattiopisto, SASKY koulutuskuntayhtymä, Valkeakosken seudun koulutuskuntayhtymä, Tampereen Aikuiskoulutuskeskus, Ahlman, Tampereen ammattikorkeakoulu, Tampereen yliopisto, Pirkanmaan ELY-keskus, Pirkanmaan TE-toimisto, Keskusjärjestöt AKAVA, SAK ja STTK, Pirkanmaan liitto sekä Akaan, Tampereen ja Sastamalan kaupungit.

Kirjoittaja: Pirkanmaan liiton kehityspäällikkö Marko Koskinen on koulutusryhmän asiantuntijajäsen.

Lisätietoa:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit