Hyppää sisältöön

Pirkanmaa – osaamisen edelläkävijä

| Blogi, Pirkanmaan liitto

Koulutusryhmä parantaa osaamisen tarjonnan ja kysynnän kohtaamista työmarkkinoilla. Se tukee koulutuksen kehittämistä ja jatkuvaa oppimista.

Pirkanmaa tunnetaan menestyvistä urheilujoukkueistaan, mutta yhä enemmän myös koulutuksen asiantuntijoiden hyvästä joukkuepelistä. Pirkanmaalla on sitouduttu yhteistyön tekemiseen pitkäjänteisesti.

Yksi hyvä esimerkki yhteistyön rakentamisesta on Pirkanmaan liiton asettama koulutusryhmä, joka on toiminut jo vuodesta 2014.

Pirkanmaan koulutusryhmän tehtävän ydin on pysynyt alusta asti samana. Se toimii hallinnollisten kokeilujen ja maakunnallisten hankkeiden yhteisenä ”pöytänä”.

Koulutusryhmän tehtävä on parantaa osaamisen tarjonnan ja kysynnän kohtaamista työmarkkinoilla muun muassa tukemalla koulutuksen kehittämistä ja jatkuvaa oppimista. Ryhmä on vuosien varrella vastannut esimerkiksi ammatillisen koulutuksen alueellisen suunnitelman laadinnasta, valtion ja Pirkanmaan yhteisen siltasopimuksen toimien valmistelusta, valmistavan teollisuuden työvoiman saatavuuden ja imagon kehittämisestä sekä useista alueen yhteisistä kannanotoista valtion talousarvioon.

Nykyään koulutusryhmä toimii myös työllisyydenhoidon kuntakokeilun maakunnallisena ja strategiatason rajapintana kouluttajien ja työllisyystoimijoiden välillä. Koulutusryhmä seuraa maakunnan osaamis- ja koulutustarpeiden kehitystä ja osaamisen ennakointi on nyt nostettu entistä tärkeämpään rooliin ryhmän tehtävissä. Ryhmä tekee ehdotuksia resurssien suuntaamisesta ennakoitujen tarpeiden mukaisesti.

Koulutusryhmän kokoonpanoa on tänä keväänä päivitetty vastaamaan paremmin sen ajankohtaisia tehtäviä. Pirkanmaan koulutusryhmä kokoaa yhteen maakunnan koulutuksen järjestäjät, työllisyyden parissa työskentelevät julkiset tahot ja kunnat, elinkeinoelämän ja yrittäjien edustajat sekä suurimpien ammattiliittojen edustajia. Ryhmää on täydennetty myös nuorten edustuksella. Pirkanmaan liitto tarjoaa koulutusryhmälle tarvittavaa asiantuntija- ja valmistelutukea.

Pirkanmaa on valmis käynnistämään uuden kehitysvaiheen koulutuksen kehittämisessä ja osaamistarpeiden ennakoinnissa.

Maakunnan koulutuksen asiantuntijat muodostavat yhdessä voittavan joukkueen myös jatkossa!

Pirkanmaa on osaamisen edelläkävijä.

Tietoa kirjoittajista:

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit