Hyppää sisältöön

Pirkanmaa kehittää työkoneteollisuuden ja luovan digitaalisen teollisuuden yhteistyömalleja

| Pirkanmaan liitto

Tutkimusinfra ja -osaaminen saadaan tehokkaaseen käyttöön osana yritysten kehitystarpeita.

Pirkanmaalla käynnistyy EU-rahoitteinen hanke, joka pyrkii saamaan uusia teknologisia mahdollisuuksia teollisuuden työkonealan ja luovan digitaalisen teollisuuden yritysten välille.

Hankkeessa luodaan yhteistyömalli, jonka kautta Tampereen yliopistossa olevan uuden digitaalisen teknologian tutkimusinfra ja -osaaminen saadaan tehokkaaseen käyttöön osana yritysten kehitystarpeita.

Tampereen yliopiston Immersiivisten visuaalisten teknologioiden keskus (CIVIT) on Suomen Akatemian ja Tampereen yliopiston rahoittama kansallinen tutkimusinfrastruktuuri.
CIVIT tarjoaa palveluita tutkimusyhteisölle, lahjakkaille opiskelijoille sekä innovatiivisille yrityksille. Keskus toimii tiiviissä yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa Pirkanmaan seudulla.

Hanke tukee maakuntaohjelman ja älykkään erikoistumisen strategian tavoitteita. Kohdealueena on Tampere, Nokia, Lempäälä, Pirkkala ja Kangasala. Se kestää vuoden 2023 huhtikuun loppuun.

Maakuntahallitus suuntasi Tampereen korkeakoulusäätiön Yhteistyömalli immersiivisten visuaalisten teknologioiden hyödyntämiseen työkoneteollisuudessa ja luovassa digitaalisessa teollisuudessa -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena yhteensä 207 165 euroa. Rahoitus myönnetään vuosille 2021 ja 2022. Hanketta varaudutaan rahoittamaan myös vuonna 2023.

Lisätietoja:

Tampereen korkeakoulusäätiö: Koordinaattori, Sarianne Niemelä, p. 050 4478 446

  • Erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen

    Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä. Lisäksi toimin Innokaupunkien kansallisessa koordinaatiossa rahoitustehtävissä. Olen Pirkanmaan yhteyshenkilö Interreg Central Baltic ja Europe -ohjelmissa.

Kuva: CIVIT

Kaikki artikkelit