Hyppää sisältöön

Pirkanmaa etsii ratkaisuja turvallisuusalan osaajapulaan

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Business Tampere Oy:n vetämä hanke pyrkii nyt tukemaan kohdealueen elinkeinoelämän kehittämistä.

Pirkanmaalla halutaan edistää turvallisuusalojen työn merkityksellisyyttä ja mahdollisuuksia työskennellä näissä työtehtävissä. Turvallisuuteen liittyviä toimijoita on maakunnassa tunnistettu yli 350. Business Tampere Oy:n vetämä hanke pyrkii nyt tukemaan kohdealueen elinkeinoelämän kehittämistä.

Turvallisuuden osaajien saatavuus -hankkeella tavoitellaan sekä nopeita toimia osaajapulan ratkaisemiseksi että pidempijänteistä työtä alan koulutusohjelmien laatimiseksi ja uudistamiseksi.

Pulaa on suunnittelijoista, sovellustekijöistä, kyberosaajista ja asentajista. Hanke ei suoraan ratkaise yritysten työvoimatarpeita, mutta hankkeessa tuotettavan tiedon kautta tunnistetaan yhteisesti tarvittavia ratkaisuja osaajapulaan. Yritykset ja koulutusorganisaatiot saavat sitä kautta tietoa edetä rekrytointi- ja koulutustoimenpiteissä.

Pirkanmaan liitto myönsi Turvallisuuden osaajien saatavuus -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta 104 641 euroa. Hankkeen päätoteuttaja on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Business Tampere Oy ja osatoteuttaja Suomen Itämeri-instituutin säätiö.

Hanke kestää vuoden 2024 toukokuun loppuun. Se liittyy valtion kanssa käytyjen aluekehittämiskeskustelujen perusteella muodostettuun Pirkanmaan yhteistyöasiakirjaan (2022) sekä Pirkanmaan maakuntaohjelmaan 2022-2025.

Lisätietoja:

Business Tampere Oy: Ohjelmajohtaja (turvallisuus) Petri Nykänen, p. 040 806 2375, petri.nykanen@businesstampere.com

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kuva: Laura Vanzo

Kaikki artikkelit