Hyppää sisältöön

Pauli Kiuru Pirkanmaan kansanedustajien puheenjohtajaksi

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto

Kansanedustajien neuvottelukunnan tehtävä on maakunnan edunvalvonta yhteistyössä maakunnan muiden toimijoiden kanssa.

Pirkanmaan kansanedustajien uusi neuvottelukunta kokoontui maanantaina 22.2. etäyhteyksin. Kokouksessaan neuvottelukunta järjestäytyi ja käynnisti vuoden 2021 ohjelman valmistelun. Kokoontumisen jälkeen kansanedustajilla oli vielä tapaaminen Pirkanmaan liiton johdon kanssa.

Kuluvan vuoden puheenjohtajaksi valittiin Pauli Kiuru (kok.), ja varapuheenjohtajaksi Veijo Niemi (ps.). Neuvottelukunnan työvaliokuntaan valittiin Marko Asell (sd.), Satu Hassi (vihr.), Jouni Ovaska (kesk.), Anna Kontula (vas.) ja Sari Tanus (kd.). Puheenjohtajuus alkaa Pirkanmaan vaalipiirin neljänneksi suurimmasta puolueryhmästä ja vaihtuu vuosittain seuraavalle suuremmalle ryhmittymälle.

Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan tehtävänä on maakunnan edunvalvonta yhteistyössä maakunnan muiden toimijoiden kanssa ja sitä kautta maakunnan painoarvon lisääminen valtakunnallisessa päätöksenteossa. Kansanedustajat tapaavat aktiivisesti ja monipuolisesti pirkanmaalaisia toimijoita sekä tekevät yhteistyötä muiden maakuntien kansanedustajien kanssa.

- Pirkanmaan kansanedustajilla on runsaasti yhteisiä maakunnallisia näkökulmia. Yhdeksäntoista edustajan voimin pystymme tuomaan mielipiteemme vahvasti esiin aina, kun siihen on tarvetta. Kokemukseni mukaan yhteistyö toimii rakentavasti puoluerajat ylittäen. Puheenjohtajana teen parhaani, että hyvä perinne jatkuu. Samalla kiitän edellistä puheenjohtajaa Veijo Niemeä hänen hyvästä otteesta edellisenä puheenjohtajana, sanoo kansanedustaja Pauli Kiuru.

Pirkanmaan liitto hoitaa kansanedustajien neuvottelukunnan käytännön toimintaa järjestämällä kokouksia, muita kokoontumisia ja vierailuja. Neuvottelukuntaa varten liitto valmistaa ajankohtaismateriaalia ja hoitaa neuvottelukunnan sihteerin tehtävät. Neuvottelukunnan sihteeri on kehityspäällikkö Marko Koskinen.

- Pirkanmaan kansanedustajien vierailut maakunnassa ovat odotettuja ja mieluisia tapahtumia. Juuri nyt tapaamiset toteutetaan etänä terveysturvallisuuden varmistamiseksi. Tapaamisia toteutuu kuitenkin käytännössä vähintään yhtä paljon, kuin aiemminkin. Pirkanmaan kansanedustajat ovat ottaneet uudet sähköiset välineet hienosti haltuun ja käyttöön, kertoo Marko Koskinen.

Pirkanmaan liiton johdon tapaamisessa kansanedustajat keskustelivat talouskasvun ja vihreän siirtymän onnistuneesta yhdistämisestä sekä Pirkanmaan kokoaan suuremmasta merkityksestä suomalaiselle liikennejärjestelmälle. Maakunnassa halutaan panostuksia saavutettavuuteen, valmistavan teollisuuden uudistamiseen ja vihreään siirtymään. Lisäksi tänä vuonna Pirkanmaan liitossa on luvassa maakuntaa uudistavia hankehakuja enemmän, kuin koskaan aiemmin.

Lisätiedot:
Kansanedustaja Pauli Kiuru, 040 540 6937, pauli.kiuru@eduskunta.fi
Kehityspäällikkö Marko Koskinen, 0500752573, marko.koskinen@pirkanmaa.fi

Kaikki artikkelit