Hyppää sisältöön

Osaajapula tulee - oletko valmis? -webinaari 28.10.2021

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Haluamme jakaa Parkanossa saatuja hyvin myönteisiä kokemuksia laajemminkin hyödynnettäväksi. Webinaarissa kohtautetaan pirkanmaalaisia teollisuusalan yrityksiä ja oppilaitostoimijoita virittelemään yhteistyön ensimmäisiä askelia keskenään.

Teollisuuden alan yrityksissä osaajapula on totta ja monille niistä se on keskeinen kasvun este. Yrityksiä tilanne turhauttaa, koska töitä olisi tarjolla, mutta avoimille työpaikoille ei riitä motivoituneita hakijoita.

Syykin on selvillä - ammattilaisia ei yksinkertaisesti ole vapaana. Yksi vaihtoehto on kasvattaa kansallista osaajapoolia, mutta tie aloittavasta alan opiskelijasta ammattilaiseksi vie vuosia. Myös digivihreä siirtymä tarvitsee osaajia, joita ei vielä ole olemassa, eivätkä koulutuksen järjestäjät pysty tarvittavalla nopeudella tähän haasteeseen vastaamaan.

Kun muualla vasta valitetaan kasvavaa osaajapulaa, Parkanossa on toimittu asian eteen jo pitkään. Parkanon kaupunki, alueen yritykset, SASKY Koulutuskuntayhtymä sekä Sataedu ovat tehneet pitkäjänteistä ja tuloksekasta yhteistyötä vastatakseen yritysten työvoimapulaan ja säilyttääkseen toisen asteen ammatillisen koulutuksen Parkanossa.

Nuorten kiinnostusta esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan opintoihin herätellään kutsumalla heidät tutustumaan alan paikallisiin yrityksiin yhdessä vanhempiensa kanssa. Alan vetovoimaa ja mielenkiintoa kasvatetaan vuosittain järjestettävillä teknologiapäivillä.

Teknologiateollisuuden yritykset myös tarjoavat Parkanon koulutukseen ensisijaisesti hakeville varman kesätyöpaikan. Parkanossa jopa päiväkoti-ikäiset tekevät yritysvierailuja ja toteuttavat projekteja yritysten kanssa.

Haluamme nyt jakaa Parkanossa saatuja hyvin myönteisiä kokemuksia laajemminkin hyödynnettäväksi. Järjestämme siksi 28.10.2021 klo 14 - 16 webinaarin, jossa kohtautetaan pirkanmaalaisia teollisuusalan yrityksiä ja oppilaitostoimijoita virittelemään yhteistyön ensimmäisiä askelia keskenään.

”Parkanon mallin” mukaisesti haluamme motivoida Pirkanmaan yrityksiä ja oppilaitoksia toimimaan vahvemmin yhteistyössä, ennakoimaan osaajapulaa ja tekemään Pirkanmaan tulevaisuutta yhdessä. Tämä ensimmäinen tapaaminen koskee teollisuusalaa, mutta jatkossa tarkoitus on syventää yhteistyötä myös muiden elinkeinojen kanssa.

Tule mukaan, jos asia koskettaa!

Katso lisätietoa ja ilmoittaudu tämän linkin takaa.

Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan yrittäjät, TAMK, SASKY koulutuskuntayhtymä, Pirkanmaan liitto, Mexlink Oy ja Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut.

Pirkanmaan liitto on ollut mukana Sitran osaamisen aika -alueiden kehittämistyössä. Työryhmässä on kartoitettu akuutin työvoiman tarvetta ja osaamisen kohtaantoa koko Pirkanmaalla.

Kaikki artikkelit