Hyppää sisältöön

Nuutajärven Lasikylän yrityshautomon ja Urjalan alueen vierailijakeskuksen suunnittelu ja pilotointi käynnistää Uusi Nuutajärvi -kehitysohjelman

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Hanke tukee Pirkanmaan maakuntaohjelman 2018-2021 tavoitteita sekä monipuolisesti alueellista selviytymissuunnitelmaa.

Urjalan Nuutajärvellä edistetään hankerahalla luovan alan yrittäjyyden toimintamahdollisuuksia. Samalla kehitetään alueen matkailun mahdollisuuksia rakentamalla erilaisia palvelukokonaisuuksia alueen yrittäjien kanssa. Tavoitteena on suunnitella ja pilotoida sekä yrityshautomo että fyysinen ja virtuaalinen vierailija- ja tapahtumakeskus.

Yrityshautomopilotin tarkoituksena on luoda nykyistä selkeämpi polku luovan alan opiskelijasta luovan alan yrittäjäksi Nuutajärvellä. Tämän vuoksi tarvitaan riittävästi yrittäjyyden tukipalveluita ja resurssiverkostoja. Yrityshautomo toimii läheisessä yhteistyössä sekä Urjalan kunnan että Koulutuskuntayhtymä Tavastian Nuutajärven lasikoulun ja muiden alan oppilaitosten kanssa.

Fyysinen ja virtuaalinen vierailija- ja tapahtumakeskus on alusta, jolla Nuutajärven ja muun Urjalan matkailu- ja tapahtumayrittäjät voivat tarjota palvelujaan kansainvälisestikin markkinoitavina tuotekokonaisuuksina. Niitä voi tilata joko paikan päältä tai verkkokaupan kautta.

Hankkeessa rakennetaan luovan alan resurssiverkostoa. Tavoitteena on, että se toimisi yrityskummiperusteisesti. Yrittäjien yhteistyö ja monipuolisten palvelukokonaisuuksien rakentuminen antaa mahdollisuuksia matkailijavolyymien kasvulle ja samalla monipuolistaa palveluita.

Pirkanmaan liitto myönsi Nuutajärven Lasikylän yrityshautomo sekä Urjalan alueen vierailijakeskus, suunnittelu ja pilotointi. Käynnistää Uusi Nuutajärvi kehitysohjelman -kehittämishankkeen toteuttamiseen 172 490 euroa. Rahoitus myönnetään Alueellisen selviytymissuunnitelman toimeenpanoon korvamerkityistä AKKE-määrärahoista.

Hanke tukee Pirkanmaan maakuntaohjelman 2018-2021 tavoitteita sekä monipuolisesti alueellista selviytymissuunnitelmaa. Jälkimmäistä se tukee mm. luovan talouden ekosysteemin ja digitalisaation, seutukaupunkien, maaseudun kehittämisen sekä yrittäjyyden ja yritystoiminnan kehittämisen näkökulmasta.

Lisätietoja:

Nuutajärven Lasikylän kulttuurisäätiö:
Puheenjohtaja Jussi Toikka, jussi.toikka@nuutajarvensaatio.fi

Kaikki artikkelit