Hyppää sisältöön

Nuorten digitukea tehdään tutuksi ympäri Suomea – ole mukana vaikuttamassa

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Tukea voi saada esimerkiksi opintotukeen, kesätöihin, verkkopankkiin tai verokorttiin liittyvissä asioissa.

Digituki kuuluu kaikille – myös nuorille. Tämä on pääviesti some-kampanjassa, joka on parhaillaan käynnissä kymmenen maakunnan alueella. Kampanjassa levitetään digitukiaiheisia videoita nuorten seuraamiin kanaviin ja kerrotaan samalla, mistä nuoret voivat saada digineuvontaa kullakin alueella.

Digitukijat auttavat nuoria esimerkiksi verkossa hoidettavien asioiden kanssa ympäri Suomea. Tukea voi saada esimerkiksi opintotukeen, kesätöihin, verkkopankkiin tai verokorttiin liittyvissä asioissa. Apua on tarjolla lähitukena muun muassa kirjastoissa, Ohjaamoissa ja nuorisotaloissa, mutta myös verkossa chattien ja eri toimijoiden somekanavien kautta.

Lauantaina 5. kesäkuuta käynnistyi nuorille suunnattu viestintäkampanja digituesta, jonka julkaisijoina toimivat RARE Media, Rodanny Kennah, Carola Hakola, Andreas Tolonen ja Digituki-verkoston toimijat ja kumppanit. Kampanjan tarkoituksena on lisätä digituen tunnettuutta nuorten keskuudessa Instagram-, TikTok-, Youtube- ja Facebook-kanavissa.

Viestintäkampanja koostuu kuudesta videosta, joissa esiintyy Raren työntekijöitä ja nuoria somevaikuttajia. Videot ilmestyvät pareittain kesäkuun kolmena ensimmäisenä viikonloppuna, jonka jälkeen niitä on mahdollista jakaa eteenpäin.

Alueelliset digituen hankkeet haluavat kannustaa kampanjan avulla levittämään tietoa siitä, että digituki kuuluu myös nuorille. Kampanja kestää 24. kesäkuuta saakka.

Lue lisää nuorten digituesta tämän linkin takaa.

Hashtag: #nuortendigituki

Kuva: Digi- ja väestötietovirasto

Kaikki artikkelit