Hyppää sisältöön

Nokia Arenan yhteistyökonsepti ja Nokia Arena saivat vuoden 2022 Pirkanmaan palkinnon

| Pirkanmaan liitto

Palkinnon perusteena on täysin uuden konseptin luominen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän suuren areenan rakentamisessa. Palkinto luovutettiin torstaina 1.9. Pirkan päivän vastaanotolla Tampereella.

Pirkanmaan liiton maakuntahallitus on myöntänyt Nokia Arenan yhteistyökonseptille ja Nokia Arenalle Pirkanmaan palkintona Valkohäntä-veistoksen ja 7 000 euron rahapalkinnon maakuntaneuvos Jussi V. Niemen rahastosta.

Palkinnon perusteena on täysin uuden konseptin luominen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän suuren areenan rakentamisessa. Palkinto luovutettiin torstaina 1.9. Pirkan päivän vastaanotolla Tampereella. Palkintoa luovuttamassa olivat maakuntavaltuuston puheenjohtaja Sofia Vikman, maakuntahallituksen puheenjohtaja Roope Lehto ja Pirkanmaan liiton hallintojohtaja Petri Pikkuaho.

Pirkanmaan palkinnon vastaanottivat yhdessä Nokia Arenan toimitusjohtaja Marko Hurmeen kanssa Tapparan toimitusjohtaja Mika Aro ja Ilveksen asiakkuus- ja kehitysjohtaja Mikko Mattila.

Palkinnon perusteena on täysin uuden konseptin luominen kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävän suuren areenan rakentamisessa aikataulussaan, Tampereen ydinkeskustaan vilkasliikenteisen junaradan päälle, vaikeana korona-aikana ja monen toimijan yhteistyön tuloksena.

Lisäksi areenan mahdollistamat urheilu-, kulttuuri- ja elämystapahtumat toteuttavat Pirkanmaan maakuntaohjelman tavoitteita parhaimmillaan.

Pirkanmaan palkinto voidaan myöntää yksityiselle henkilölle, yhteenliittymälle tai yhteisölle Pirkanmaan hyväksi tehdystä merkittävästä työstä, joka on edistänyt Pirkanmaan tunnettuisuutta, pirkanmaalaista identiteettiä tai elinolosuhteiden kehittämistä Pirkanmaalla tai toiminnasta, joka on kohdentunut aivan erityisesti hyödyksi Pirkanmaan maakunnan asukkaille.

Pirkanmaan hyvinvointiseminaarissa kunniamaininta hyvinvointialueen valmistelusta

Maakuntahallitus päätti myöntää myös erillisen kunniamaininnan Pirkanmaan hyvinvointialueen valmistelusta sen valmistelijoille. Kunniamaininta luovutettiin Tampereella 1.9. aamupäivällä Pirkanmaan hyvinvointiseminaarissa.

Kunniamaininnan myöntämisen perusteena on korkealla kunnianhimolla toteutettu edelläkävijäyhteistyö, jollaisella hyvinvointialuetta on viime vuosina valmisteltu. Tämä kansallisestikin noteerattu työ toimii hyvänä pohjana myöhemmälle hyvinvointialueen kehittämiselle. Kunniamaininnan ottivat vastaan Kari Hakari (kuvassa vasemmalla), Jaakko Herrala ja Jukka Alasentie.

Aikaisemmat Pirkanmaan palkinnot:

  • Vuonna 2021 Neule- ja lifestyle -lehti Laine
  • Vuonna 2020 Verte Oy:n toimitusjohtaja Sakari Ermala ja Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n toimitusjohtaja Harri Kallio
  • Vuonna 2019 Tampereen yliopiston Silmäryhmän johtaja, professori Heli Skottman ja tutkijatohtori Anni Mörö
  • Vuonna 2018 Tampere 3 ja neljä kulttuuritoimijaa yhteisesti: Museokeskus Vapriikki, Tampereen Ooppera, Tampereen Teatteri ja Tampereen Työväen Teatteri
  • Vuonna 2017 Aulis Aarnio, Pirkanmaan Hoitokoti, Sorin Sirkus ja Suomen 4-H –liitto
  • Sitä ennen palkinnon ovat saaneet Eppu Normaali, Mauri Kunnas, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Agco Power Oy, Kiilto Family Oy, TV2:n Pikku kakkonen, Tampereen Pyrintö ry, Suomen vanhan kirjallisuuden päivät ry, Pirkanmaan Osuuskauppa ja Professori Markus Pessa.

Palkintoa on jaettu 26 vuotta, vuodesta 1996 alkaen. Vuosina 1996-2006 Pirkanmaa-palkinto. Nimi muuttui Pirkanmaan palkinnoksi vuodesta 2007 alkaen.
Katso lisätietoa ja aikaisempia palkinnon saajia täältä.

Lisätiedot:

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Roope Lehto, p. 040 591 5660
Maakuntajohtaja Anna-Mari Ahonen, p. 050 572 0945

Kuva: Rami Marjamäki

Kaikki artikkelit