Hyppää sisältöön

Näyttely- ja museotoiminta kohti digiloikkaa

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset

Perinteistä näyttely- ja museotoiminnan digitalisointia voidaan laajentaa tavalla, joka tukee museoiden perustehtävää.

Pirkanmaalla viedään näyttely- ja museotoimintaa kohti vahvempaa digitaalisuutta. Tampereen Teatterimuseon hankkeessa luodaan alusta, jossa on mahdollista julkaista erilaisilla tekniikoilla näyttelyitä. Alustalla pilotoidaan esimerkiksi 3D-malleilla ja 360-kameratekniikalla toteutettuja digitaalisia näyttelyitä. Lisäksi testataan kieliversioiden toteuttamista, näyttelyiden soveltamista kansainväliseen tiedottamiseen ja toteutetaan pelillinen nuorille suunnattu pedagoginen näyttely teatterihistoriasta ja -teoriasta.

Perinteistä näyttely- ja museotoiminnan digitalisointia voidaan laajentaa tavalla, joka tukee museoiden perustehtävää. Samalla monipuolistetaan näyttelyiden sisältöjä, saavutetaan uusia yleisöjä ja parannetaan saavutettavuutta.

Pirkanmaan liitto myönsi Tampereen Teatterimuseon Näyttely- ja museotoiminnan digitaalisen ympäristön testaaminen -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahaa 64 226 euroa. Omarahoitusosuus hankkeessa on 14 287 euroa.

Tämän vuoden loppuun kestävä hanke liittyy valtion kanssa käytyjen aluekehittämiskeskustelujen perusteella muodostettuun Pirkanmaan yhteistyöasiakirjaan (2022). Hanke liittyy Pirkanmaan maakuntaohjelmaan (Pirkanmaalla toimii aktiivisia, monitoimijaisia yhteiskehittämisen alustoja, sivistys- ja avarakatseisuus lisäävät uteliaisuutta ja näkökulmien moninaisuutta.) Hanke liittyy myös Älykkään erikoistumisen strategiaan (Kulttuuri ja digitaalinen elämystalous).

Lisätiedot:

Tampereen Teatterimuseo ry: Jari Nieminen, p. 040-5370995, info@tampereenteatterimuseo.fi

Kaikki artikkelit