Hyppää sisältöön

Näyttely- ja museotoiminnan digitaalisen ympäristön testaaminen

Toteuttaja: Tampereen Teatterimuseo ry
Rahoitus: Pirkanmaan liiton AKKE-rahoitus 64 226€, kokonaiskustannusarvio 80 283€
Toteutusaika: 1.8.2023-31.12.2024

Hankkeessa toteutetaan yhteinen ympäristö ja alusta, jossa tallennettuja digitaalisia sisältöjä ja tietokantoja voidaan hyödyntää sisällöntuotannossa erilaisilla julkaisutekniikoilla huomioiden erilaisten yleisöjen eri osaamisen tasot ja kiinnostuksen kohteet. Alusta tehostaa kulttuuritoimijoiden olemassa olevien henkilöstöresurssien käyttöä, ja työn tuottavuutta ja mahdollistavat toimijoiden digiloikan. Alustan avulla tuotettavien sisältöjen ansiosta toimijoista tulee digitaalisen näyttelytoiminnan pioneereja.

Toteutettavilla sisällöillä edistetään esimerkiksi ikäihmisten palveluiden kehittymistä. Pelillisyyden avulla kehitetään täysin uusia näyttelymuotoja eri yleisöryhmien kiinnostuksen kohteiden ja tietotekninen osaaminen huomioiden. Hankkeessa mukana olevien tahojen saavutettavuus paranee ja alueelliset palvelut monipuolistuvat. Kehitettävä ympäristö tarjoaa työkaluja digitaalisten kansainvälisten vaihtonäyttelyiden toteuttamiseen sekä kansainvälisen markkinoinnin tehostamiseen.

Toteutettavien ratkaisujen avulla voidaan kehittää myös perinteistä näyttelytoimintaa, niin sisätiloissa kuin ulkona. Ratkaisussa hyödynnetään avoimien lähdekoodien kirjastoja ja ratkaisuja. Hankkeessa toteutetaan kolme erityyppistä digitaalista näyttelyä, jotka toimivat esimerkkinä ja innoittajina digitaalisten palvelujen kehittämisessä. Palveluun on mahdollista liittyä myöhemmin muita pirkanmaalaisia kulttuurialan toimijoita omaa digitaalista toimintaa kehittääkseen. Ratkaisussa julkaistavien näyttelyiden toimittajia ja tekniikoita ei ole rajattu.