Hyppää sisältöön

Millainen on Pirkanmaan digitalisaation tilanne?

| Pirkanmaan liitto, Tieto ja ennakointi

Pirkanmaalaisen teollisuuden ja muun liiketoiminnan halutaan luovan uutta kilpailukykyä kestävän digitalisaation kautta.

Tavoite Pirkanmaalla on, että yritysten ja julkisten organisaatioiden digiloikka etenee rohkeasti ja pohjautuen alueen kansainvälisen tason koulutukseen ja muun muassa datan, tekoälyn ja tietoliikenteen ihmiskeskeisen kehittämisen ja soveltamisen huippuosaamiseen. Pirkanmaa profiloituu EU:n digitaalisen vuosikymmenen ja digitalisaatiota hyödyntävän vihreän siirtymän edelläkävijänä.

Pirkanmaa kuuluu Suomen vahvoihin ICT-keskittymiin yhdessä Uudenmaan ja Pohjois-Pohjanmaan kanssa. Digitaalinen ja vihreä siirtymä ja siihen liittyvät EU:n politiikkatoimet luovat uusia kasvumahdollisuuksia mutta myös haastaa alaa sekä uudistumaan että kilpailemaan parhaista osaajista ja kehittämisinvestoinneista.

Digitalisaation edetessä koko yhteiskuntaa läpileikkaavasti on tärkeää, että horisontaalisen digiosaamisen lisäksi rakennetaan alueellisiin vahvuuksiin nojautuvia ja alakohtaisia osaamiskeskittymiä ja tehdään alueen osaamista globaalisti profiloivia investointeja yhteistyössä elinkeinoelämän ja julkisen sektorin toimijoiden kanssa.

Hyvä esimerkki tällaisesta profiloivasta yhteistoiminnasta on integroitujen mikropiirien suunnitteluun keskittyvä SoC-yhteistyö Nokian Oyj:n ja Tampereen yliopiston välillä. EU:n tuleva Chips Act nostaa tämän osaamisalan keskeiseen rooliin EU:n strategisissa investoinneissa.

Osaamisen kokoamiseksi ja levittämiseksi alueella rakennettu SoC HUB voi toimia keskeisenä investointeja kokoavana vetovoimatekijänä alan EU-tasoisena toimijana.

Lue lisää siitä, mikä on digitalisaation tilanne Pirkanmaalla.

Tästä linkistä pääset katsomaan Pirkanmaan innovaatiotoiminnan tilannekuvaa kokonaisuudessaan .

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit