Hyppää sisältöön

Millainen on kasvuyritysten tilanne?

| Pirkanmaan liitto, Tieto ja ennakointi

Uusien startupien ja kasvuyritysten kasvualustat ja –yhteisöt ovat alueella uudelleen vakiintumassa Platform 6:n toiminnan käynnistyessä täysimittaisesti.

Kasvuyritysten lukumäärä ja näiden saamat merkittävät investoinnit osoittavat, että Pirkanmaalla yrityskasvu ponnistaa hedelmällisestä maaperästä. Pirkanmaan yritysperustanta on toiseksi suurinta Suomessa ja yrityskannan uudistuminen on hyvällä tasolla. Kasvuun yltäneet yritykset ovat osanneet hyödyntää viime vuosikymmenen lopun talouden elpymisen avaamia mahdollisuuksia kotimarkkinoilla ja toisaalta kansainvälisille markkinoille suuntautuvia startup-yrityksiä kypsyy jatkuvasti kasvurahoitusvalmiiksi.

Uusien startupien ja kasvuyritysten kasvualustat ja –yhteisöt ovat alueella uudelleen vakiintumassa Platform 6:n toiminnan käynnistyessä täysimittaisesti. Alueen julkisten toimijoiden muodostama startup-allianssi voi onnistuessaan parantaa tarvittavia palveluita ja ekosysteemin kansainvälistä tunnettuutta, mikä entisestään lisää uuden kasvun todennäköisyyttä.

Vihreän ja digitaalisen siirtymän politiikka suuntaa tulevia vuosina merkittävästi investointikysyntää ja myös rahoitusmarkkinaa sekä EU:ssa että globaalisti. Pirkanmaan startup- ja kasvuyrityksille siirtymässä tarvittavat ratkaisut ovat suurimpia uuden liiketoiminnan mahdollisuuksia. Alueen globaalien teollisten kärkiyritysten ja kuntien rooli digivihreiden ratkaisujen ensimmäisinä asiakkaina ja kansainvälistyminen kumppaneina on tärkeä elementti kasvun ekosysteemiä. On tärkeä panostaa näiden toimijoiden investointikykyyn ja luoda kannusteita startup-yhteistyöhön. Ekologisen murroksen yhteydessä voi avautua mahdollisuuksia myös kokonaan uuden tyyppiselle kasvulle, kilpailukyvylle ja liiketoimintalogiikalle. Näiden kokeileminen ja niihin liittyvien kyvykkyyksien ennakkoluuloton vahvistaminen yrittäjäyhteisöissä on tärkeää.

Lue lisää siitä, mikä on kasvuyritysten tilanne ja näkymät Pirkanmaalla.

Tästä linkistä pääset katsomaan Pirkanmaan innovaatiotoiminnan tilannekuvaa kokonaisuudessaan.

Lisätietoja:

Kaikki artikkelit