Hyppää sisältöön

Mikä on maakuntakaava, mistä saan tietoa ja miten voin osallistua: katso videot!

| Maankäyttö ja luonnonvarat

Kolmen videon sarjassa avaamme, mistä on kyse valmisteilla olevassa vaihemaakuntakaavassa ja miten siihen voi osallistua.

Mikä on maakuntakaava?

Pirkanmaan liitto valmistelee yhdessä kuntien, muiden sidosryhmien ja asukkaiden kanssa maakuntakaavan. Se on isojen linjausten kaava.

Nyt maakuntakaavaa päivitetään kahden teeman osalta: Elonkirjo ja energia! Tämä video kertoo, mistä vaihemaakuntakaavassa on kysymys ja mistä saat lisätietoa.

Mistä saan tietoa vaihemaakuntakaavasta, työn etenemisestä ja osallistumismahdollisuuksista?

Voimassa olevaa maakuntakaavaa päivitetään kahden teeman osalta: Elonkirjo ja energia!

Näillä teemoilla tuetaan pirkanmaalaisen luonnon monimuotoisuutta ja elonkirjoa sekä vahvistetaan edellytyksiä kestävälle energiantuotannolle maakunnan alueella.

Tämä video kertoo, mistä löydät lisätietoa.

Miten voin osallistua vaihemaakuntakaavan valmisteluun

Valmisteilla oleva Pirkanmaan vaihemaakuntakaava koskee asukkaita ja muita osallisia. Kaavaa valmistellaan kolmen vuoden ajan. Se on tarkoitus hyväksyä maakuntavaltuustossa vuonna 2024.

Sinäkin pääset osallistumaan vaihemaakuntakaavan valmisteluun!

Seuraa somekanavissa tunnisteilla #Pirkanmaa #vaihekaava

Lisätietoa:

  • Suunnittelujohtaja Ruut-Maaria Rissanen

    Vastuullani on maankäyttö- ja liikennetiimin vetäminen sekä toiminnan suunnittelu ja kehittäminen yhdessä tiimin kanssa. Erityisosaamistani on liikennejärjestelmäsuunnittelu, mutta puoleeni voi kääntyä kaikissa maankäytön, liikenteen tai ympäristön suunnittelua koskevissa kysymyksissä.

Kaikki artikkelit