Hyppää sisältöön

Marko Asell Pirkanmaan kansanedustajien puheenjohtajaksi

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Neuvottelukunnan tehtävänä on maakunnan edunvalvonta yhteistyössä maakunnan muiden toimijoiden kanssa ja maakunnan painoarvon lisääminen valtakunnallisessa päätöksenteossa.

Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtajaksi vuodelle 2022 valittiin Marko Asell ja varapuheenjohtajaksi Iiris Suomela. Neuvottelukunnan työvaliokuntaan valittiin puheenjohtajien lisäksi kansanedustajat Jari Kinnunen, Veijo Niemi, Arto Pirttilahti, Anna Kontula ja Sari Tanus. Neuvottelukuntaan kuuluvat kaikki maakunnan kansanedustajat.

Kansanedustaja Marko Asell
Kuva: Eduskunta

Neuvottelukunnan tehtävänä on maakunnan edunvalvonta yhteistyössä maakunnan muiden toimijoiden kanssa ja maakunnan painoarvon lisääminen valtakunnallisessa päätöksenteossa. Kansanedustajat tapaavat aktiivisesti pirkanmaalaisia toimijoita sekä tekevät yhteistyötä muiden maakuntien kansanedustajien kanssa.

- On hieno asia, että Pirkanmaan kansanedustajilla on paljon yhteisiä maakunnallisia tavoitteita. Selvää on, että yhdeksäntoista kansanedustajan yhteinen ääni kuuluu tarvittaessa vahvasti. Kokemukseni mukaan yhteistyö on toiminut rakentavasti puoluerajat ylittäen ja puheenjohtajana tuen mielelläni tätä perinnettä. Samalla kiitän edellistä puheenjohtajaa Pauli Kiurua hyvästä työstä vuonna 2021, Marko Asell sanoo.

Pirkanmaan liitto hoitaa kansanedustajien neuvottelukunnan käytännön toimintaa järjestämällä kokouksia ja vierailuja. Neuvottelukuntaa varten liitto valmistaa ajankohtaismateriaalia ja hoitaa neuvottelukunnan sihteerin tehtävät. Neuvottelukunnan sihteerinä toimii kehityspäällikkö Marko Koskinen.

- Pirkanmaan kansanedustajien vierailut maakunnassa ovat odotettuja tapahtumia. Juuri nyt näyttää siltä, että kevään aikana on jälleen mahdollista siirtää Teams -painotusta fyysisiin tapaamisiin. Vaikka Pirkanmaan kansanedustajat ovat ottaneet uudet sähköiset välineet hienosti haltuun ja käyttöön, niin sähköiset välineet eivät voi kokonaan korvata tärkeiksi koettuja vierailuja eri puolille maakuntaa, Marko Koskinen toteaa.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Marko Asell, p. 050 5121968, marko.asell@eduskunta.fi

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit