Hyppää sisältöön

Kulttuurin kuntavaalikeskustelu: Kulttuurista hyvinvoiva Pirkanmaa 28.4.

| Pirkanmaan liitto

Vuoropuhelua teemoista käyvät taide- ja kulttuurikentän vaikuttajat ja seitsemän eri puolueen pirkanmaalaista kuntavaaliehdokasta.

Kulttuurin kuntavaalit -keskustelutilaisuudessa puhutaan kulttuurin monimuotoisuudesta ja sen merkityksestä kuntalaisten hyvinvointiin. Vuoropuhelua teemoista käyvät taide- ja kulttuurikentän vaikuttajat ja seitsemän eri puolueen pirkanmaalaista kuntavaaliehdokasta.

Tapahtuman moderaattorina on KULTA ry:n pääsihteeri Rosa Meriläinen. Tiiviin tietopaketin kuntien roolista kulttuurikentällä tarjoilee Kuntaliiton erityisasiantuntija Johanna Selkee.

Teemat ja keskustelijat:

  • Jokaisen oikeus kulttuuriin, tutkija Jari Pirhonen sekä kuntavaaliehdokkaat Reijo Kahelin (vas.), Orivesi ja Jaana Ristimäki-Anttila (ps.), Pirkkala
  • Kirjastot ja kulttuuritilat osallistumisen ympäristöinä, Lempäälän kirjaston kehittämispäällikkö Jenni Joru ja kuntavaaliehdokas Arto Järvinen (sd.), Pirkkala
  • Tapahtumat kunnan vetovoimatekijänä, Tampere ja Pirkanmaa Euroopan kulttuuripääkaupungiksi 2026 -haun projektijohtaja Perttu Pesä sekä kuntavaaliehdokkaat Mervi Koponen (kesk.), Hämeenkyrö ja Juho Leppänen (kd.), Tampere
  • Pirkanmaa taiteilijan työkenttänä, kuvataiteilija Villu Jaanisoo ja kuntavaaliehdokas Jaakko Stenhäll (vihr.), Tampere
  • Elinikäinen taiteeseen oppiminen ja taiteen perusopetus, Sorin sirkuksen tirehtööri Taina Kopra ja kuntavaaliehdokas Heini Kivimäki-Hietanen (kok.), Kangasala.

Avauspuheenvuoron pitää Kulttuurikeskus PiiPoon toiminnanjohtaja Pilvi Kuitu. Moderoidussa chatissa linjoilla olevat kuntavaaliehdokkaat voivat esittäytyä ja kertoa näkemyksiään. Kuntalaiset voivat kommentoida, haastaa ja esittää kysymyksiä.

Kulttuuri vahvistaa kunnan taloutta, edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä lisää alueen pitovoimaa. Elinvoimainen ja kulttuurisesti aktiivinen Pirkanmaa tarjoaa yhdenvertaisesti kaikille kuntalaisille mahdollisuuden harrastaa, kokea ja tehdä monipuolisesti taidetta ja kulttuuria.

Lisätietoja: Kulttuurista hyvinvoiva Pirkanmaa -aineisto

Tilaisuuteen voi osallistua tästä linkistä.

Meeting ID: 957 5303 4843 Passcode: 030661

Tilaisuuden järjestävät Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvoinnin Kultu-ryhmä (PSHP, Pirkanmaan liitto, THL, Tampereen kaupunki, Oriveden kaupunki, Kulttuurikeskus PiiPoo) ja Pirkanmaan Taikusydän -kulttuurihyvinvoinnin alueverkosto yhteistyössä Kulttuuri- ja taidealan keskusjärjestö KULTA ry:n ja Tampereen kaupunkikulttuuriyksikön kanssa.

Lisätietoja tapahtumasta:

Pilvi Kuitu, pilvi.kuitu@kulttuuripiipoo.fi, puh. 0400 433 722, Kulttuurikeskus PiiPoo
Elina Hykkönen, elina.hykkonen@pirkanmaa.fi, puh. 050 326 1500, Pirkanmaan liitto

Facebook-tapahtumasivulle pääset tästä linkistä.

Kaikki artikkelit