Hyppää sisältöön

Kristillisdemokraattien maakuntavaltuustoryhmän aloite: Ikäihmisille Digineuvontaa

| Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Pirkanmaan maakuntavaltuustolle

Valtuustoaloite: Ikäihmisille Digineuvontaa.

Kaikkia ihmisiä, myöskin ikäihmisiä kehotetaan ottamaan ”digiloikka”. Tähän on toki tarvettakin, kun lähes kaikki palvelut siirtyvät netti- ja digipalveluihin. Pankkipalveluita ei juuri saa muuten kuin netin kautta. Lääkäripalvelut ovat jo osittain netin välityksellä ja ainakin ajanvaraukset lääkäripalveluihin. Suunnitteilla on myöskin digitaalinen henkilöllisyystodistus.

Monissa muissakin usein tarvittavissa palveluissa tarvitaan nettipalveluiden osaamista. Palveluiden toimittajat harvoin tarjoavat myöskin opastusta laajemmin näiden käyttöön. Kuntien toimintaan nuo opastustehtävät soveltuisivat, mutta sielläkin tulee vastaan resurssipula.

Kaikessa digitiedotuksessa ja hankkeissa tulee käyttää selkeää digiystävällistä selkokieltä. Me KD:n valtuustoryhmässä näemme, että tätä toimintaa tulisi johtaa ”leveämmillä hartioilla”.

Esitämme, että maakuntavaltuusto käynnistäisi hankkeen, jolla kuntiin saataisiin henkilöitä ikäihmisten digineuvontaan. Tehtävä ei vaadi neuvojia joka kuntaan, vaan hyvällä kuntayhteistyöllä ja yhteistyöllä palveluiden tarjoajiin voitaisiin hanke toteuttaa.

Tampereella 30.5.2022

Kristillisdemokraattien maakuntavaltuustoryhmä

Kaikki artikkelit