Hyppää sisältöön

Kilpailukykyä lisäävä verkosto tuo yrityksille tietoutta piirisuunnittelun mahdollisuuksista

| Hankkeet ja selvitykset

Pirkanmaan liitto tukee maakuntaohjelmaan liittyvää hanketta, joka edistää muun muassa maakunnan osaamisalueiden ja tutkimus- ja innovaatiotoiminnan profilointia ja erikoistumista.

Pirkanmaalla synnytetään EU-rahalla uudenlaista Soc Hub Tampere -yhteistyöverkostoa. Se lisää muun muassa yritysten tietoutta piirisuunnittelun mahdollisuuksista. Järjestelmäpiirejä käytetään 5G-, AI-, kuvantamis- ja tietoturvasovelluksille esimerkiksi teollisuudessa, liikenteessä ja älykkäissä kaupungeissa.

Räätälöityjä piirejä tarvitaan autoissa, koneissa ja IoT-laitteissa reunalaskentaa ja nopeaa tiedonsiirtoa varten, ja datakeskuksissa vähentämään erityisesti tekoälysovellusten energiankulutusta.

Vuoden 2023 elokuun loppuun kestävässä hankkeessa käydään läpi kaikki järjestelmäpiirin suunnitteluvaiheet ja niihin voi osallistua matalan kynnyksen työpajoissa ja tutoriaaleissa.

Hankkeen kohdealueena on Pirkanmaalta Tampere, Nokia, Pirkkala, Ylöjärvi, Orivesi, Kangasala, Hämeenkyrö, Lempäälä, Pälkäne, Vesilahti, Akaa, Urjala ja Valkeakoski.

Hanke tukee maakuntaohjelman Välkky-kokonaisuuden tavoitteita. Se edistää maakunnan osaamisalueiden ja tutkimus- ja innovaatiotoiminnan profilointia ja erikoistumista sekä kehittää organisaatio- ja toimialarajat ylittävää yhteistyökulttuuria ja toimintamalleja. Hanke tukee Pirkanmaan älykkään erikoistumisen sisältökärkiä.

Maakuntahallitus suuntasi Tampereen korkeakoulusäätiön Soc Hub Tampere -hankkeelle Euroopan aluekehitysrahastosta ja valtion rahoituksena 238 511 euroa. Hanketta varaudutaan rahoittamaan myös vuosina 2022-2023.

Lisätietoja:

SoC Hub: Timo Hämäläinen,
p. 040 8490777, timo.hamalainen@tuni.fi

  • Erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen

    Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä. Lisäksi toimin Innokaupunkien kansallisessa koordinaatiossa rahoitustehtävissä. Olen Pirkanmaan yhteyshenkilö Interreg Central Baltic ja Europe -ohjelmissa.

Kaikki artikkelit