Hyppää sisältöön

Kestävä siirtymä ottaa ihmiset kyytiin – ekologista ja sosiaalista transitiota tekemässä

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto, Ympäristö ja ilmasto

Pirkanmaan ekologinen transitio -hankkeessa kestävyysmurroksen työkaluina toimivat donitsimalli, murrosagentit sekä yhteiseen työskentelyyn innostava Ekothon-tapahtuma.

Pirkanmaan ekologinen transitio -hankkeen tavoitteena oli saada koulutus- ja tutkimusorganisaatiot, kunnat ja pienyrittäjät yhteistyöhön: miten yhdistää pienyrittäjyys ja alueiden tarpeet sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla?

– Yliopistoissa on tutkittu paljon ekologista transitiota, mutta empiiristä tutkimusta ei ole voitu vielä riittävästi tehdä, sillä tutkittavaa käytännön toimintaa ei ole ollut olemassa, Pirkanmaan liiton projektipäällikkö Hannele Tiitto kertoo.

Pirkanmaan ekologinen transitio -hankkeessa kestävyysmurroksen työkaluina toimivat taloustieteilijä Kate Raworthin donitsimalli, murrosagentit ja erilaiset sosiaaliset pilotit sekä yhteiseen työskentelyyn innostava Ekothon-tapahtuma.

Lue juttu Kestävä siirtymä ottaa ihmiset kyytiin – donitsimalli, murrosagentit ja Ekothon kestävyysmurroksen työkaluina (villimpilansi.fi).

Kaikki artikkelit