Hyppää sisältöön

Juupajoen Hyytiälän metsäasemalle puurakentamisen Living Lab -toimintaa

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Toimintaa edistetään hankkeella, joka säteilee tieteen lisäksi myös elinkeinoelämään ja muuhun yhteiskuntaan pidemmällä aikavälillä.

Juupajoen Hyytiälässä sijaitsevan metsäaseman toimintaa vahvistetaan luomalla edellytyksiä kestävän puurakentamisen Living Lab -toiminnalle, joka kokoaa yhteen tutkimusta yli yliopistorajojen ja myös kansainvälisesti.

Tavoite on, että tämän käynnistyshankkeen jälkeen Living Lab -toiminta tuottaa kestävästä ja ihmisten hyvinvointia edistävästä puurakentamisesta tietoa, osaamista ja vastuullisia puurakentamisen ratkaisuja yritysten kanssa tehtävän yhteiskehittämisen kautta.

Puurakentamisen Living Lab -toimintaa edistetään hankkeella, joka säteilee tieteen lisäksi myös elinkeinoelämään ja muuhun yhteiskuntaan pidemmällä aikavälillä. Yrityselämäverkottunut tutkimus halutaan osaksi Hyytiälän pysyvää toimintaa.

Pirkanmaan liitto myönsi Helsingin yliopiston Hyytiälä Living Lab - Kestävä ja hyvinvointia tukeva puurakentaminen - alustan toimijaekosysteemin rakentaminen -hankkeelle Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta kaikkiaan 97 700 euroa. Hankkeen toteutusajankohta on 1.10.2022 – 30.4.2024.

Hanke linkittyy Pirkanmaan maakuntaohjelmaan 2022-2025 seuraavissa teemoissa: Pirkanmaalla tehdään osaamisesta ja tiedosta arvoa, Pirkanmaalla asutaan ja liikutaan kestävästi ja Pirkanmaa vahvistuu kansainvälisyydestä. Älykkään erikoistumisen strategiaan linkitys tulee teemasta vastuullisesti uudistuva teollisuus ja hallittu kestävyysmurros.

Lisätiedot:

Helsingin yliopisto:
Dekaani Ritva Toivonen, p. 040 526 412, ritva.toivonen@helsinki.fi

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kaikki artikkelit