Hyppää sisältöön

Innokaupungit.fi uudistui - Tutustu kestävään kaupunkikehittämiseen

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Ympäristö ja ilmasto

Pirkanmaan liitto koordinoi kestävän kaupunkikehittämisen kehittämistoimintaa Suomessa. Tampere on yksi 16:sta sopimusalueesta.

Innokaupunki-kokonaisuuden tavoitteena on vahvistaa kaupunkiseutujen osaamista ja yhteistyötä, luoda kansainvälisen tason innovaatio- ja kokeiluympäristöjä ja uusia liiketoimintaekosysteemejä. Yhdessä luomme Suomesta maailman innovatiivisinta maata.

Innokaupungit käsittää kaikki suomalaiset yliopisto- ja yliopistokeskuskaupungit. Valtio on solminut Innokaupunkien kanssa pitkäjänteiset sopimukset julkisen ja yksityisen TKI-rahoituksen kohdentamisesta globaalisti kilpailukykyisten ekosysteemien vahvistamiseksi.

Toteutus tapahtuu pääasiassa EU-ohjelmakauden 2021–2027 kestävän kaupunkikehityksen rahoituksella. Hankkeilla vauhditetaan erityisesti vähähiilisyyttä, digitaalista teknologiaa ja hyvinvointia edistäviä innovaatioita.

Uusilla nettisivuilla esitellään mm. Innokaupunkien vetovastuuhankkeet ja päivittynyt tilannekuva. Vetovastuuhankkeita rahoittaa Pirkanmaan liitto.

Tutustu: Innokaupungit - Innokaupungit

Kaikki artikkelit