Hyppää sisältöön

InnoBridge - Hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja lisätä alueellista innovaatiokyvykkyyttä

Pirkanmaalla edistetään EU-hankkeella innovaatioketjuja, tutkimuksesta innovaatioiden kaupallistamiseen asti.

Kahdeksan maan yhteistyössä toteuttama InnoBridge-hankkeen tarkoituksena on edistää alueilla olevia innovaatioketjuja, tutkimuksesta innovaatioiden kaupallistamiseen asti. Hankkeessa etsitään hyviä käytäntöjä ja toimintamalleja lisätä alueellista innovaatiokyvykkyyttä.

Pirkanmaa on hankkeessa tuonut esille alustapolitiikan ja alustamaisten toimintatapojen hyviä vaikutuksia. Alustapolitiikan edistäminen kiinnostaa Euroopassa ja hankkeen ansiosta useilla kumppanialueilla haetaan tällä hetkellä alusta-ajattelun keinoin uusia tapoja siirtää tutkimustietoa yrityksiin ja kaupallisiksi tuotteiksi sekä palveluiksi.

Interreg Europe -rahoitteinen InnoBridge-hanke alkoi huhtikuussa 2016 ja se kestää maaliskuuhun 2021. Hankkeen kumppanialueet ovat Pirkanmaan lisäksi Itävallasta (hankevetäjä), Espanjasta, Portugalista, Italiasta, Puolasta, Unkarista ja Bulgariasta.

Siirry InnoBridge-hankkeen sivuille tästä linkistä.

Hankkeen koko nimi on InnoBridge - Bridging the innovation gap through converting R&D results into commercial success in a more effective and efficient way. 

Lisätietoja:

  • Erityisasiantuntija Tiina Ramstedt-Sen

    Valmistelen Pirkanmaan liiton rahoittamien Euroopan aluekehitysrahaston hankkeiden päätöksiä ja toimin rahoittajan yhteyshenkilönä. Lisäksi toimin Innokaupunkien kansallisessa koordinaatiossa rahoitustehtävissä. Olen Pirkanmaan yhteyshenkilö Interreg Central Baltic ja Europe -ohjelmissa.

Takaisin hankkeet ja selvitykset -sivulle