Hyppää sisältöön

Ikaalinen rakentaa kulttuurimatkailustrategialla uudistuvia, elinvoimaa ja tunnettuutta tuovia palveluja

| Elinvoima ja uudistuminen, Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Hankkeella parannetaan asukkaiden hyvinvointia ja vireätä kulttuuritoimintaa Pirkanmaan keskusseudun ulkopuolellakin.

Ikaalisten kaupunki saa resurssiviisaan, kaupallista ja kansainvälistä kasvua vahvistavan kulttuurimatkailustrategian. Sitä toteutetaan vuoden 2024 kulttuuritapahtumien yhteydessä. Hyötyä saadaan myös erilaisissa luovien alojen rahoitushauissa.

Suuri osa Ikaalisten tapahtumista on järjestetty talkoovoimin. Niistä on kasvanut kokonaisuutena merkittävä vetovoimatekijä kaupungille. Eri toimijoiden synergiaetuja ei ole riittävästi hyödynnetty, tuotteistettu ja markkinointia fokusoitu.

Nyt kulttuuri- ja tapahtuma-alan toimijoiden synergiaetuja pyritään hyödyntämään systemaattisemmin. Kulttuurimatkailustrategia luo tälle työlle pohjan.

Pirkanmaan liitto myönsi Kehittämisyhtiö Ikaalisten kylpyläkaupunki Oy:n Ihastu Ikaalisiin! - Fall in love with Ikaalinen! -hankkeelle 73 921 euroa. Rahoitus myönnetään Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukeminen (AKKE) -määrärahasta. Hanke kestää 30.4.2024 saakka.

Hanke liittyy Pirkanmaan yhteistyöasiakirjaan (2022), Pirkanmaan maakuntaohjelmaan 2022–2025 sekä älykkään erikoistumisen strategiaan. Hankkeella parannetaan asukkaiden hyvinvointia ja vireätä kulttuuritoimintaa Pirkanmaan keskusseudun ulkopuolellakin. Kansainvälistä matkailua voidaan kehittää matkailutoimijoiden yhteistyöllä. Luovien alojen, kulttuurin, tapahtumien ja taiteen vetovoimatekijöiden vahvistamisella on kerrannaisvaikutuksia myös aluetalouteen.

Lisätiedot:

Ikaalisten kaupunki: Elinvoimakoordinaattori Sanna Lahdensalo, p. 044 730 1221
sanna.lahdensalo@ikaalinen.fi

  • Erityisasiantuntija Tiina Harala

    Työskentelen hankerahoituksen tehtävissä. Valmistelen hankehakemusten päätöksiä (Euroopan aluekehitysrahastosta, Oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta (JTF) ja kansallisista kehittämisvaroista rahoitetut kehittämishankkeet). Olen myös edellä mainittujen hankkeiden yhteyshenkilö.

Kuva: Rahkolan kesä / Ikaalisten kaupunki

Kaikki artikkelit