Hyppää sisältöön

Avoin seminaari 25.3. : sivistystyö paikallista kansalaistoimintaa ja demokratiaa rakentamassa?

| Pirkanmaan liitto

Suomessa ihmisten paikallista osallistumista ja vaikuttamista on perinteisesti tavoiteltu sivistyksen keinoin.

Pöhinää Pirkanmaalle: sivistystyö paikallista kansalaistoimintaa ja demokratiaa rakentamassa?

Pirkanmaan liitto järjestää avoimen ja maksuttoman seminaarin perjantaina 25.3. klo 12-15.00. Seminaari on avoin kaikille pirkanmaalaisille sivistystyön tulevaisuudesta kiinnostuneille yhteisöille ja yksilöille. Paikka: Työväenmuseo Werstas, Galleria Bertel, Väinö Linnan aukio 8, Tampere.

Suomessa paikallista osallistumista ja vaikuttamista on perinteisesti tavoiteltu sivistyksen keinoin. On rohkaistu kohtaamaan, keskustelemaan ja harrastamaan yhdessä. Ketkä ja miten tekevät nykyään paikallista kansalaistoimintaa ja demokratiaa tukevaa sivistystyötä? Mikä asema ja vastuu siinä on lakisääteisellä vapaalla sivistystyöllä?

Seminaarin taustalla on Oriveden Kampuksella elokuussa järjestetty työpaja Pöhinää kylille – mitä on kansalaistoiminnan, demokratian ja sivistyksen paikallisuus. Seminaarin järjesti Kulttuuriosuuskunta Pro Orivesi yhdessä Sivistystyön Vapaus ja Vastuu-ohjelman kanssa. Lisätietoa elokuun seminaarista tästä linkistä.

Seminaarissa puidaan Oriveden työpajan tuloksia: pohditaan kansalaistoiminnan, demokratian ja sivistystyön paikkoja, yliopiston roolia paikallista kansalaistoimintaa edistävässä sivistystyössä, toiminnan rahoitusta ja pirkanmaalaisen sivistystyön tulevaisuutta. Osallistujien toivotaan jakavan seminaarissa omia aiheeseen liittyviä kokemuksiaan ja tulevaisuuteen suuntautuvia vaihtoehtoja.

Seminaarin ohjelmaan pääset tutustumaan tämän linkin takaa.

Ilmoittaudu tilaisuuteen tämän linkin kautta!

Lisätietoja:

Johanna Paltila, johanna.paltila@pirkanmaa.fi
Reijo Kahelin, hallinto@orivedenkampus.fi
Anja Heikkinen, anja.heikkinen@tuni.fi

Kaikki artikkelit