Hyppää sisältöön

”Henkilöstöjohtaminen on ihmisten kohtaamista”

| Pirkanmaan liitto, Päätöksenteko

Muutoksiin tarvitaan aina ihmisiä mukaan, siksi kulttuurin ymmärtäminen on tärkeää - on puhuttava samaa kieltä.

Maakuntahallitus valitsi uudeksi henkilöstöjohtajaksemme hallintopäällikkö Mirva Kandolinin Akaasta. Hän aloittaa tehtävässään kesälomien jälkeen.

- Olen iloinen, kiitollinen ja nöyrä maakuntahallituksen päätöksestä. On tosi mukava tulla takaisin. Työpaikka maakunnan liitossa on paitsi erittäin mielenkiintoinen, myös näköalapaikka. Olin ilahtunut siitä, että Pirkanmaan liitto on nostanut henkilöstön johtamisen näkyvään rooliin.

Maakuntaliittouraa hänelle on kertynyt jo 15 vuotta, joista viisi Pirkanmaan liitossa hankerahoitustehtävissä. Pirkanmaan liitosta Mirva Kandolin siirtyi Hämeen liittoon. Nykyinen tehtävänimike on hallintopäällikkö.

Koulutukseltaan Mirva Kandolin on sekä hallintotieteen että kauppatieteitten maisteri. Lisäksi hän on suorittanut myös ammatillisen opettajan opinnot. Tämä tuo vahvaa pohjaa ymmärtää henkilöstöä oppijoina.

Millaisia mietteitä tulevalla henkilöstöjohtajalla on hallinnosta, henkilöstön kehittämisestä ja organisaatiokulttuurista?

- Työntekijät ja heidän asiantuntijuutensa muodostavat Pirkanmaan liiton, jonka vuoksi henkilöstön kehittäminen on oleellista.

- Olen aina pitänyt tärkeänä julkisen hallinnon ja talouden avoimuutta ja vastuullisuutta. Demokratian toteutumista edistää myös se, että luottamushenkilöiden tukena on osaavia asiantuntijoita.

- Nykyisessä työssäni olen pyrkinyt virtaviivaistamaan hallintoa ja prosesseja. Ei liikaa itse aiheutettua byrokratiaa.

- Minun pitää ensin ymmärtää Pirkanmaan liiton kulttuuria ja olla osa sitä. On tietyt ja usein perustellut syyt, miksi toimitaan kuten toimitaan. Muutoksiin tarvitaan aina ihmisiä mukaan, siksi kulttuurin ymmärtäminen on tärkeää - on puhuttava samaa kieltä.

- Yksi työpaikka kerrallaan voidaan kehittää yleisemminkin hyvää työelämää kokonaisuutena. Se on hyvä pohja henkilöstön ja asiantuntijuuden kehittämisessä.

Kaikki artikkelit