Hyppää sisältöön

Haussa Pirkanmaan Vuoden Kylä 2024

| Pirkanmaan liitto

Tunnustukset myöntää maakunnallinen kyläyhdistys Pirkan Kylät ry.

Vuoden 2024 kylätoimintatunnustusten haut on Pirkanmaan osalta jälleen avattu. Haut ovat auki 31.7. asti.

Vuoden Kylä -tunnustus on arvostuksen osoitus, jonka kylä saa esimerkiksi huomionarvoisesta toiminnasta tai uudenlaisen toimintatavan keksimisestä. Tunnustuksen jakamisella pyritään tekemään kylätoimintaa näkyväksi suuren yleisön suuntaan. Pirkanmaan Vuoden Kylä osallistuu aina seuraavana Suomen Vuoden Kylä -kilpailuun.

Vuoden Kyläteoksi voi esittää vaikkapa kylällä tehtyä yksittäistä tempausta, joka on saanut aikaan positiivista pöhinää sekä puhuttanut kyläläisiä. Kyse voi olla esimerkiksi kylätalon energiaremontista, laavun tai näkötornin rakentamisesta, kyläkirjan julkaisusta tai onnistuneesta yhteistyöstä mökkiläisten kanssa.

Vuoden Kylätoimijaksi esitetään kylätoiminnan laajassa kentässä ansioitunutta henkilöä. Ansiot ovat voineet kertyä vuosikymmenien aikana tai henkilö on voinut toimia erityisen aktiivisesti ja tuloksekkaasti lyhyemmänkin aikaa.

Kuka tahansa yksityinen henkilö, yhdistys tai kunta voi tehdä ehdotuksen 31.7. mennessä. Tunnustuksien saajat julkistetaan Pirkan päivänä 1.9.

Tunnustukset myöntää maakunnallinen kyläyhdistys Pirkan Kylät ry.

Lisätietoja ja hakuohjeet Pirkan Kylien verkkosivuilta.

Lisätietoja kylätoimintatunnustusten hakemisesta:
Pirkan Kylien kyläasiamies Jani Hanhijärvi, p. 040 197 8231

Kaikki artikkelit