Hyppää sisältöön

Hallintotieteiden tohtori Jari Kolehmainen Pirkanmaan liiton strategiajohtajaksi

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Hallintotieteiden tohtori Jari Kolehmainen on valittu strategiajohtajaksi vahvistamaan Pirkanmaan liiton elinvoima- ja tulevaisuustyötä sekä Pirkanmaan maakunnan tietopohjaista aluekehittämistä.

Strategiajohtajan tehtäviin kuuluu tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotyö, tiedonhankinnan ja tiedolla johtamisen tuki sekä osaamisen ja muun ennakoinnin maakunnallinen koordinaatio. Digitaalisen ja vihreän siirtymän näkökulma näyttäytyy vahvasti tehtävän sisällöissä. Strategiajohtaja toimii läheisessä yhteistyössä Pirkanmaan kuntien, maakunnan muiden toimijoiden sekä kansallisten verkostojen kanssa. Toimenkuvaan kuuluu myös kansainvälisiä tehtäviä.

Jari Kolehmainen työskentelee Tampereen yliopistolla tutkimusjohtajana ja vastaa nyt ”Osaamisperustainen alue- ja kaupunkikehittäminen” -tutkimusohjelmasta. Hänen vahvuutenaan on strategisen, tulevaisuussuuntautuneen aluekehittämisen osaaminen. Tutkimus- ja opetustyön lisäksi Kolehmaisella on kiinteä yhteys käytännön kehittämis- ja vaikuttamistyöhön. Hän on vastannut tai toiminut asiantuntijaroolissa useissa maakuntien, kaupunkien, kehittämisyhtiöiden ja korkeakoulutoimijoiden strategia- ja ohjelmaprosesseissa.

Lisätietoja:
Aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen p. 050 506 0697, matti.lipsanen@pirkanmaa.fi

Kaikki artikkelit