Hyppää sisältöön

Haaste sinulle päättäjä: käydään keskustelua luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi

| Pirkanmaan liitto, Ympäristö ja ilmasto

Kun keskustelemme avoimesti ja toista arvostaen, löydämme paremmin niitä teemoja ja asioita, jotka yhdistävät meitä.

Luonnon monimuotoisuus on meidän kaikkien asia. Itse kukin voi pienillä ja isommilla toimilla olla vaikuttamassa siihen, kuinka monimuotoinen ja hyvinvoiva oma elinympäristömme on. Tämä on tärkeää ottaa huomioon myös päätöksenteossa. Parhaisiin tuloksiin päästään kun toimet perustuvat tietoon ja haluun; ei pakottamiseen.

Pirkanmaan luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi haastamme kaikki alueen päättäjät puolueesta riippumatta mukaan käymään keskustelua ja työstämään yhdessä polkua eteenpäin. Kun keskustelemme avoimesti ja toista arvostaen, löydämme paremmin niitä teemoja ja asioita, jotka yhdistävät meitä. On tärkeää antaa myös tilaa kysymyksille ja pohdinnoille. Yhdessä oppien ja toisiamme kuunnellen pääsemme pidemmälle kuin luomalla vastakkainasettelua.

Pirkanmaan ympäristö- ja ilmastojaoston tehtävänä on käydä taustoittavaa ja linjaavaa keskustelua, jossa perehdytään ilmiöihin syvemmin kuin normaalissa päätöksenteossa on mahdollista. Jaosto sparraa, kannustaa ja toimii keskinäisen oppimisen alustana. Sen keskeinen tehtävä on jakaa tietoa. Jaosto on valinnut omaksi toimintatavakseen avoimen ja kunnioittavan keskustelun, jossa erilaisille mielipiteille ja kysymyksille on tilaa ja yhteisiä ratkaisuja haetaan rakentavasti yli puoluerajojen. Jaosto haastaa muut toimimaan samoin!

22.2.2022, Tampereella

Pirkanmaan ympäristö- ja ilmastojaosto

Roope Lehto (sd.)
Saana Vahvelainen (kok.)
Lassi Kaleva (ps.)
Marjo Mäkinen-Aakula (kesk.)
Minna Hölttä (vihr.)
Virva-Mari Rask (vas.)

Kaikki artikkelit