Hyppää sisältöön

Finnairin toimitusjohtaja Topi Mannerin kirje Pirkanmaan kansanedustajille

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto, Saavutettavuus ja liikenne

Pirkanmaan kansanedustajien neuvottelukunnan puheenjohtaja Pauli Kiuru kiittää Finnairia nopeasta vastauksesta.

Finnairin vastaus:

Hyvät Pirkanmaan kansanedustajat,

kiitän 27.9. päivätystä kirjeestänne allekirjoittaneelle ja Finnairin hallituksen puheenjohtaja Jouko Karviselle. Viestinne ja huolenne koskien Tampere-Pirkkalan lentoyhteyksiä, ja asiaa julkisuudessa koskenutta uutisointia, on täysin ymmärrettävä.

Haluan kuitenkin osaltani korjata mediassa uutisoinnista tehtyjä suoraviivaisia johtopäätöksiä. Totta on, että meillä Finnairilla on tällä hetkellä työpöydällä kotimaan lentämistä koskevia suunnitelmia. Mediassa Finnairin kommentti maayhteyden arvioinnista tulkittiin niin, että Finnair olisi päättänyt lopettaa lennot Tampereelle ja Turkuun. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkansa. Kuten uutisoinnissa itse asiassa todettiin, emme ole puhuneet lentojen lopettamisesta, vaan olemme kertoneet arvioivamme, voitaisiinko mahdollisesti osa lennoista korvata bussiyhteydellä, ja näin saada reittien CO2-kuormaa alas.

Tämän arviointityön taustalla on kaksi keskeistä syytä: koronakriisin aiheuttamat taloudelliset vaikeudet koko globaalille ilmailuliiketoiminnalle, sekä lentoliikenteen kunnianhimoiset ilmastotavoitteet. Ensin mainittu on koronakriisin jälkeinen todellisuus, johon meidän yhtiönä on sopeuduttava. Jälkimmäinen on haaste, johon olemme yhtiönä sitoutuneet, mutta jossa näemme myös paljon mahdollisuuksia.

Me Finnairina ymmärrämme hyvin sujuvien liikenneyhteyksien merkityksen Pirkanmaan alueen kansainvälisille yhteyksille ja elinkeinoelämälle. Osana avointa ja vastuullista toimintaa on, että keskustelemme yhteisesti myös vaihtoehtoisista malleista, joilla yhteyksiä voitaisiin järjestää ja palveluja toteuttaa. Liikennemuotoja yhdistävät multimodaaliset mallit ovat kaikkialla Euroopassa yhä tärkeämpi osa kestäviä liikenneratkaisuja, joilla pyritään vastaamaan ilmastohaasteeseen ja kasvavan liikennelogistiikan haasteisiin. Ne ovat myös Suomen kaksitoistavuotisen liikennejärjestelmäsuunnitelman keskeinen työkalu.

Jatkamme siis suunnittelua laadukkaiden ja toimivien liikenneyhteyksin varmistamiseksi. Tampereen ja Turun seutu ovat Finnairille tärkeitä ja haluamme myös jatkossa löytää toimivia ja vastuullisia tapoja tukea alueiden saavutettavuutta ja tarjota toimivia liikenneyhteyksiä maailmalle.


Yhteistyöterveisin

Topi Manner
toimitusjohtaja

Lisätiedot:

Pauli Kiuru, 040 540 6937, pauli.kiuru@eduskunta.fi (Kansanedustajien neuvottelukunnan pj.)

Veijo Niemi, 050 514 5372, veijo.niemi@eduskunta.fi (Kansanedustajien neuvottelukunnan vpj.)

Kaikki artikkelit