Hyppää sisältöön

EU:n tuella on luotu uutta teknologiaa ja ilmastoystävällisiä innovaatioita Länsi-Suomeen

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Pirkanmaan liitto rahoitti Tampereen yliopiston hanketta, jossa edistetään ihmiskeskeistä tekoälyä yhdessä alan yritysten kanssa.

Maakuntien liitot ovat tukeneet kuluvalla EU:n ohjelmakaudella hankkeita, jotka vahvistavat kestävää kehitystä ja innovaatiotoimintaa alueilla.

Länsi-Suomessa Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pirkanmaan, Pohjanmaan ja Satakunnan maakuntaliitot ovat rahoittaneet muun muassa hankkeita, joissa edistetään ihmiskeskeistä tekoälyä, pelillistämisen mahdollisuuksia taloudenpidossa, teollisuushallien energiatehokkuutta, arvokkaiden metallien kierrätystä ja metallin 3D-tulostamista.

Lännen hankkeiden tuloksia esitellään osoitteessa Villimpi Länsi – Menestystarinoita Länsi-Suomesta (villimpilansi.fi).

Lisää tarinoita lännen maakunnista julkaistaan joka viikko. Alueen maakuntia yhdistää rohkea halu kulkea kohti uutta ja kartoittaa vielä tuntemattomia mahdollisuuksia, jotka lisäävät alueen elinvoimaa.

Pirkanmaalta esiin ihmiskeskeistä tekoälyä

Keskustelemmeko tulevaisuudessa raitiovaunupysäkkien kanssa, kun tarvitsemme tietoa liikenteestä? Ehkä valot syttyvät kirkkaammaksi, kun saavumme pimeällä pysäkille?

Tekoälyä kehitetään kovaa vauhtia Suomessa ja maailmalla. Ihmiskeskeisessä tekoälyssä teknologian loppukäyttäjä otetaan mukaan suunnitteluun jo alkuvaiheessa.

Eettisten periaatteiden tulisi ohjata päätöksiä. Pirkanmaan liitto rahoitti Tampereen yliopiston hanketta, jossa edistetään ihmiskeskeistä tekoälyä yhdessä alan yritysten kanssa.

Katso juttu täältä: ”Moi pysäkki!” – Villimpi Länsi (villimpilansi.fi)

Rahoitus hyödyttää myös elinkeinoelämää

Maakuntien liitot myöntävät Euroopan aluekehitysrahaston tukea korkeakouluille, tutkimuslaitoksille ja julkisyhteisöille, joiden tutkimus- ja innovaatiotoiminta hyödyttää myös elinkeinoelämää. Innovaatiot syntyvät yhteistyössä yritysten kanssa.

Energiatehokkaiden ratkaisujen ja alueiden elinvoimaisuutta tukevan innovaatiotoiminnan kehittäminen on saanut EAKR-rahoitusta vuosina 2014–2020. Hankkeiden toteutuskausi jatkuu vuoteen 2023 saakka.

Villimpi Länsi -sivustolla on nyt luettavissa uusia hankejuttuja Eurooppa-päivän kunniaksi. Perinteistä Eurooppa-päivää juhlitaan tänä vuonna verkossa 7.-9.5.

Lisätietoa:


Etelä-Pohjanmaan liitto
kehittämispäällikkö Heli Rintala
p. 0400 172 202
heli.rintala@etela-pohjanmaa.fi

Keski-Suomen liitto
rahoituspäällikkö Hilkka Laine
p. 040 595 0014
hilkka.laine@keskisuomi.fi

Pohjanmaan liitto
aluekehitysasiantuntija Johanna Leppänen
p. 044 320 6909
johanna.leppanen@obotnia.fi

Satakuntaliitto
rahoitusasiantuntija Jyrki Tomberg
p. 050 569 6818
jyrki.tomberg@satakunta.fi

Kaikki artikkelit