Hyppää sisältöön

Digitukiviikolla puhutaan tulevaisuuden supervoimasta - digituki esillä myös Pirkanmaalla

| Pirkanmaan liitto

Pirkanmaalla digituen tarjoajat järjestävät paikallista, käytännönläheistä ohjelmaa, josta saa vinkkejä esimerkiksi sähköiseen asiointiin.

Toista kertaa järjestettävä Digitukiviikko haluaa lisätä keskustelua tulevaisuuden supervoimista eli arjen digitaidoista. Myös Pirkanmaan digituen verkosto levittää tietoa maakuntamme digituesta.

Digi- ja väestötietovirasto järjestää teemaviikon 30.8.-3.9. yhdessä valtakunnallisen verkoston kanssa. Teemaviikko kannustaa jokaista meistä kehittämään taitojamme. Monipuolisesta ohjelmasta löytyy kiinnostavaa asiaa sekä omien taitojen kehittämisestä kiinnostuneille että digitukea tarjoaville. Viikon virtuaalitapahtumat ovat maksuttomia ja avoimia kaikille.

Verkossa oleva Digitukiviikko jakautuu teemapäiviin. Tukea käsitellään antajan näkökulmasta ja myöhemmin viikolla perehdytään tulevaisuuden taitoihin, erilaisiin käyttäjänäkökulmiin sekä digitaalisten palveluiden laatuun.

Pirkanmaalla on tarjolla paikallista, käytännönläheistä ohjelmaa, josta saa vinkkejä esimerkiksi sähköiseen asiointiin.

– PiDiKe-hanke osallistuu viestintäkampanjalla. Mainostamme Tampereen kirjastojen Tietotorien digituen puhelinpalvelua ja PiDiKe-hankkeen digituki@pirkanmaa.fi-avunpyyntösähköpostia. On tärkeää, että tukea tarjotaan monissa erilaisissa kanavissa. Meilläkin on nyt vaihtoehtoina puhelin, tekstiviestit tai sähköposti, sanoo Pirkanmaan digituen kehittämishankkeen projektipäällikkö Markus Lappi Pirkanmaan liitosta.

Pirkanmaan verkosto levittää tietoa paikallisesta digituesta. Alueellisessa ohjelmassa on mukana muun muassa keskiviikon 1.9. kello 14–15 Tietotorien DigiOlkkari, joka on kaikille avoin webinaari. Alueellinen digitukijoiden ohjelma on suunnattu ennen kaikkea kansalaisille.

Meistä jokainen on toisinaan tukea tarjoavalla ja toisinaan sitä tarvitsevalla puolella. Saatamme auttaa läheistä palvelun käytössä ja osallistua sitten työpaikan järjestämään tietoturvakoulutukseen. Kaikkea ei tarvitse osata itse. Erilaista digitukea on aina tarjolla.

– Digitalisaatio on ihan kaikkien juttu ja me haluamme edistää positiivisia kokemuksia siitä. Verkoston jäsenet tekevät todella arvokasta työtä suomalaisten digiosaamisen kehittämisessä ja tällaisia osaajia ja avun tarjoajia tarvitaan jatkossa koko ajan lisää: opettajia, palveluntarjoajia, kokeneempia läheisiä jne. Siksi kannustamme mahdollisimman monia nykyisiä digitukijoita ja aiheesta kiinnostuneita osallistumaan viikon tarjontaan, tiivistää digituen projektipäällikkö Minna Piirainen, Digi- ja väestötietovirastosta.

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit