Hyppää sisältöön

Digituen tarve on tunnistettu – tehdään sitä yhdessä näkyväksi!

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Haastamme kuntia: nostakaa kotisivuillenne näkyviin omaa digitukitarjontaanne sekä muita digituen antajia.

Pirkanmaalla pidetään yllä ja kehitetään digitukiverkostoa. Se vahvistaa asukkaiden mahdollisuutta saada digitukea ja asioida digikanavissa.

Käytössämme on avunpyyntösähköposti digituki@pirkanmaa.fi.

Kuka tahansa pirkanmaalainen voi hyödyntää sitä tarvitessaan digitukea. Avun tarvitsija voi lähettää viestin pulmastaan suoraan palvelunohjaussähköpostiin. Sähköpostilla saapunut avunpyyntö toimitetaan tunnistamattomana verkostolle. Tämän jälkeen verkostosta etsitään sopiva digitukija, joka auttaa ongelman selvittämisessä.

Alueellisessa verkostossa on tällä hetkellä reilusti yli sata toimijaa. Heidän toimintansa kattaa jo 19 Pirkanmaan kuntaa.

Millaista tukea kunta tarjoaa asukkailleen?

Olemme haastaneet kaikki Pirkanmaan kunnat mukaan. Toiveena on, että kunnat lisäävät kotisivuilleen tarjoamaansa digitukea sekä mahdollisia muita digituen antajia. Tästä on hyötyä asukkaille ja kaikille kunnan alueella toimiville digituen tarvitsijoille.

Tavoitteenamme on jakaa tietoa saatavilla olevasta digituesta, jotta se tavoittaa varmemmin myös heidät, jotka eivät vielä itse pääse digin pariin.

Pirkanmaalla tarjottavaa etätukea on listattuna Suomidigin sivulla. Pääset listaukseen tästä linkistä.

Kannustamme kaikkia Pirkanmaan digitukea tarjoavia yksiköitä ja alueen toimijoita liittymään alueelliseen verkostoon.

Digituen verkoston liittymiskyselyn voi täyttää tämän linkin takaa.

Kysely sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen vaatiman henkilötietojen luovuttamiseen liittyvän osuuden.

Digituen tarve ei ole rajattu ikään

Kaikki tarvitsevat arjessaan digitukea ikään tai taustaan katsomatta. Seniorit eivät ole ainoa kohderyhmä. Nuoret ja syrjäytymisvaarassa olevat saattavat tarvita apua sähköisessä asioinnissa yhtä kipeästi. Esimerkiksi kokemus lomakkeiden täyttämisestä voi puuttua.

Lisäksi yhä suurempi työikäisten joukko jää eläköityessään sivuun digituesta.

Pirkanmaan digituen alueellisen koordinaation kehittämishanke (PiDiKe) on osa 14 maakunnallisen hankkeen kokonaisuutta. Sitä koordinoi Digi- ja väestötietovirasto ja rahoittaa valtiovarainministeriö.

Hankkeen omistajana toimii Pirkanmaan liitto ja toteuttavia kumppaneita ovat Kansaneläkelaitos, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri sekä Akaan kaupunki.

Lisätietoja:

Kaikki artikkelit