Hyppää sisältöön

Digituen kehittäminen jatkuu, vaikka PiDiKe-hanke loppuu

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Tavoitteena on, että verkoston toiminta säilyisi mahdollisimman muuttumattomana.

Pirkanmaan digitukea kehittämään vuoden 2019 lopulta rakennettu PiDiKe-verkosto on yhdistänyt pirkanmaalaisia digituen tarjoajia yhteen. Nyt Pirkanmaan liiton koordinoima hanke on loppumassa.

- Meillä on takana hieno matka. Digituen alueellinen koordinaatio siirtyy vuoden 2022 alusta Digi- ja väestötietovirastolle. Tavoitteena on kuitenkin, että verkoston toiminta säilyisi mahdollisimman muuttumattomana. Uusi pysyvä tehtävä kielii siitä, että digituen merkitys tunnistetaan jo laajasti, projektipäällikkö Markus Lappi sanoo.

Digituen verkostossa on yhteensä 140 toimijaa. Verkostosta on tehty kuva, joka on kuin mehiläiskenno. Jokaisessa kennossa on mainittu eri toimijoiden lukumäärä. Digitukea koordinoi jatkossa digi- ja väestötietovirasto.

Verkostossa toimijat ovat voineet vaihtaa keskenään hyviä käytäntöjä, suunnitella toimintojaan toisiaan täydentäviksi ja ohjata asiakkaita oikeiden digitukipalveluiden äärelle. Tänä syksynä on kuultu suoraan myös asiakkaiden kokemuksia asiakasraadissa.

Digituella tarkoitetaan sähköisten palveluiden ja laitteiden käytön opastamista ja neuvontaa. Digitukea voidaan antaa paikan päällä toimipisteissä, mutta myös ketterästi etänä puhelimen tai netin välityksellä. Pirkanmaasta on luotu myös tilannekuva, joka auttaa tulevaisuuden kehittymistä. Digituen sanomaa on levitetty myös kunnille ja erilaisille järjestöille ja yhteisöille.

Markus Lappi esittelee videolla kahden vuoden ajan toteutettua PiDiKe-hanketta ja Pirkanmaan digituen verkostoa.

Siirry katsomaan videota tästä linkistä.

Videotuotanto:
MediaStage 2021

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit