Hyppää sisältöön

Aluekehitysjohtajat Valenciassa – kehittämisen painopisteet samansuuntaisia Pirkanmaan kanssa

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Pirkanmaan tavoin Valencia näyttäytyy kehittyvänä ja dynaamisena mutkattoman yhteistyön alueena.

Maakunnan liittojen aluekehitysjohtajat verkottuivat Espanjan Valenciassa kaupungin, aluehallinnon ja yliopiston vieraina.

Valencia on Espanjan kolmanneksi suurin kaupunki.

- Koko Valencian alueella on noin viisi miljoonaa asukasta ja alueellinen EU-rahoitus (Euroopan aluekehitysrahasto EAKR sekä Euroopan sosiaalirahasto ESR) on ohjelmakaudella noin miljardi euroa. Molempien mittakaava on siis hyvin lähellä koko Suomen lukuja, aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen toteaa.

Valencian kehittämisen painopisteet - vihreä ja digitaalinen siirtymä sekä muutosjoustavuus – ovat hyvin samansuuntaiset Pirkanmaan kanssa.

- Molemmat osallistuvat Euroopan unionin kiertotalousaloitteeseen (CCRI). Pirkanmaan tavoin Valencia näyttäytyy kehittyvänä ja dynaamisena mutkattoman yhteistyön alueena.

- Kun sitten vertasin Tamperetta ja Pirkanmaata Suomen Valenciaksi, isännät eivät näyttäneet olevan ollenkaan pahoillaan, Lipsanen lisää.

Aluekehitysjohtajat vierailivat Valenciassa marraskuun puolivälissä. Pirkanmaan liiton aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen edessä oikealla.
Kuva: Mari Kuparinen / Kuntaliitto

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit