Hyppää sisältöön

Aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen aloitti Pirkanmaan liitossa

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

- Korkeakouluyhteisön ja muitten toimijoitten, vahvojen hanketoteuttajien kirjo on laaja ja antaa hienoja mahdollisuuksia kansainvälisten hankkeitten toteuttamiseen.

- Tuntuu mahdottoman hyvältä, uteliaalla mielellä katson tulevaisuutta. Pirkanmaan liitossa on hyvä ja positiivinen tekemisen meininki, ja se sai kiinnostumaan tästä tehtävästä, aluekehitysjohtaja Matti Lipsanen kommentoi tuoreeltaan.

Hän tuo mukanaan vahvan aluekehitysosaamisen lisäksi mm. kansainvälisiä verkostoja. Lipsanen työskenteli ensimmäisessä Itämeren alueen Interreg -ohjelman sihteeristössä Rostockissa, Saksassa.

- Sen jälkeen tekemiseni ovat sivunneet Itämeren alueen asioita eri kulmilta. Viimeiset kymmenen vuotta olen ollut Suomen kansallisen Interreg BSR -ryhmän puheenjohtaja ja siinä ominaisuudessa edustanut Suomen maakuntia ohjelmien valmistelussa ja toteuttamisessa. Tehtävä jatkuu ainakin toistaiseksi myös Pirkanmaan liiton töissä.

Matti Lipsanen on ollut pirkanmaalainen jo kymmenen vuotta, kotipaikka on Akaassa. Hän siirtyi tehtävään Hämeen liitosta. Siellä työuraa on kertynyt 27 vuotta. Kuten maakunnan liiton monipuolisessa tehtäväkentässä yleensä tapahtuu, pitkä työsarka tuo mukanaan jatkuvaa kehittämistä ja kehittymistä, verkostoja, projekteja ja monta erilaista uraa. Aluekehittämistehtävissä hän on ollut viimeiset 15 vuotta.

- Moni eteen tuleva asia asettuu sellaiseen kontekstiin, missä olen ollut aikaisemminkin: uuden ohjelmakauden aloittaminen, tuoreen maakuntaohjelman toteuttaminen ja Pirkanmaan aluekehittämiskeskustelut.

Pirkanmaalle veti työhön se, että maakunta on iso, kasvava ja dynaaminen. - Kriittinen massa ylittyy monella tavalla. Korkeakouluyhteisön ja muiden toimijoiden, vahvojen hanketoteuttajien kirjo on laaja ja antaa hienoja mahdollisuuksia kansainvälisten hankkeitten toteuttamiseen.

Lisätiedot:

Kaikki artikkelit