Hyppää sisältöön

Alasjärvi-Käpykangas on ysitien pullonkaula

| Edunvalvonta, Pirkanmaan liitto, Saavutettavuus ja liikenne

Koko ysitien vaikutusalueella asuu yli miljoona ihmistä ja merkittävä osa Suomen kansantuotteesta muodostuu ysitien ympäristössä.

Ysiväylä-yhteistyöryhmän tuore puheenjohtaja, kansanedustaja Arto Pirttilahti, puhuu koko Suomea halkovan ysitien kehittämisen puolesta ja Tampere-Orivesi -yhteysvälillä olevan Alasjärvi-Käpykankaan investoinnin kiirehtimisestä.

Yhtenä keinona edistää tarvittavia investointeja on Pirttilahden luotsaama koko ysitien kattava eduskuntaverkosto. Se järjestää muun muassa tapahtumia ysitien merkittävyyden havainnollistamiseksi. Pirkanmaalaisista kansanedustajista verkostotyöhön ovat tähän mennessä lähteneet mukaan Marko Asell, Jari Kinnunen, Pauli Kiuru, Veijo Niemi, Jouni Ovaska ja Arto Satonen.

- Huomionarvoista on, että valtatie 9:n Alasjärvi-Käpykangas on sijoitettu Väyläviraston investointiohjelmassa koriin 1A, yhdeksi neljästä tärkeimmistä maanteiden kehittämisinvestoinneista Suomessa. Tämä kertoo vahvasti tämän investoinnin tarpeesta ja sen kiireellisyydestä, korostaa Arto Pirttilahti.

Valtatie 9 on yksi Suomen tärkeimmistä päätieyhteyksistä ja sille sijoittuvat Suomen vilkkaimmat kaksikaistaosuudet. Ysitie osa kansainvälistä TEN-tieverkkoa. Koko ysitien vaikutusalueella asuu yli miljoona ihmistä ja merkittävä osa Suomen kansantuotteesta muodostuu ysitien ympäristössä. Suomen kilpailukyvyn ylläpitäminen edellyttää panostuksia ysiväylän liikenteen sujuvuuteen ja turvallisuuteen. Teollisuuden liikenneyhteydet Suomen rahtisatamiin on tärkeää varmistaa ja liikennekäytäväajattelua tulee vahvistaa.

Lisätiedot:

Kansanedustaja Arto Pirttilahti,
p. 050-0114434
arto.pirttilahti@eduskunta.fi

  • Kehityspäällikkö Marko Koskinen

    Teen kiinnostavinta, osaavinta ja saavutettavinta maakuntaa. Työni toimenpiteet kohdistuvat maakunnalliselle ja kansalliselle tasolle. Tarvittavaa muutosta toteutan monipuolisen yhteistyön keinoin. Yhteistyössä Pirkanmaan kansanedustajat ovat tärkeässä roolissa.

Kaikki artikkelit