Hyppää sisältöön

Rakastu raiteisiin -kampanja toi tutuksi lähijunaliikennettä

Pirkanmaalla avautui 15. joulukuuta 2019 yhteensä 25 uutta lähijunayhteyttä. Vuorot kasvoivat Tampereen ja Nokian, Tampereen ja Toijalan sekä Tampereen ja Mänttä-Vilppulan välillä. Osana uusia vuoroja Pirkanmaalla aloitti myös uusi M-lähijuna, joka on täydentänyt vuorotarjontaa Nokian ja Tampereen sekä Toijalan ja Tampereen välillä.

Uudistuksen tavoitteena on ollut palvella erityisesti työ- ja opiskelu- ja vapaa-ajan matkustamista.

Raideliikennettä reipastamassa ovat olleet Pirkanmaan liitto, VR, Nysse, Tampere, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, Akaa, Juupajoki, Lempäälä, Kangasala, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano ja Sastamala.Pirkanmaan liitto veti lähijunapilottia.

Lähijunapilottia on edistetty Rakastu raiteisiin -kampanjalla ja yhteisellä edunvalvonnalla, joka on kohdistunut sekä valtion myöntämään ostoliikennerahoitukseen että asemien kehittämiseen. Tavoitteena oli junailla vuorot vakituisiksi ja monipuolistaa pysyvästi pirkanmaalaisten liikkumisen mahdollisuuksia. Tesoman seisake on tästä yksi hyvä esimerkki. Lähijunapilottia veti Pirkanmaan liitto.

Rakastu raiteisiin -sivustolle pääset tästä linkistä.

Lisätiedot:

  • Edunvalvontapäällikkö Jouni Koskela

    Edistän maakunnalle tärkeitä kehittämiskohteita, joilla vaikutetaan valtion talousarvioon ja lainsäädäntöön. Toimin Suomen päärataryhmän sihteerinä sekä edistän sen mukaista maakuntien yhteistyötä. Käsittelen Pirkanmaan liitolle kuuluvat liikuntahallinnon tehtävät.