Hyppää sisältöön

TET-harjoittelu Pirkanmaan liitossa

| Blogi, Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Haluan osallistua isona Pirkanmaan kehittämiseen, minkä vuoksi hain Pirkanmaan liittoon TET-jaksoksi.

Minulle on tärkeää, että Pirkanmaa on tulevaisuudessa asukkaille viihtyisämpi, turvallisempi ja terveellisempi sekä yrityksillä on parempia mahdollisuuksia täällä. Niiden lisäksi minulle tärkeyden muodostaa se, että Pirkanmaa kehittyy kohti hiilineutraalia maakuntaa. Siksi haluan osallistua isona Pirkanmaan kehittämiseen, minkä vuoksi hain Pirkanmaan liittoon TET-jaksoksi.

TET-jakso läheni päivä päivältä, ja jännitys ja innostus alkoi itämään minussa. Vihdoin alkoi TET-viikko, jolloin sain aloittaa elämäni ensimmäisen työelämän. Päivä alkoi minun tulevani työtovereideni esittelyllä.

Mitkä kuuluivat työtehtäviini?

Ensimmäisenä päivänä tehtäväni oli olla assistentin apuna. Siihen kuului esimerkiksi maakuntavaltuuston nimikylttien tekoa. Sain myös viestintäpäälliköltä tehtäväksi kirjoittaa tätä blogitekstiä. Suunnittelin sitä aina, kun jäi aikaa.

Seuraavina päivinä osallistuin hyvin erilaisiin kokouksiin. Olin osallisena suunnittelujohtajan Ruut-Maaria Rissasen Teams-kokouksissa, jotka liittyivät liikenteeseen. Kun kuuntelin kokousta, oivalsin yhteistyön merkityksellisyyden ja tärkeyden. Ei ihme, että koulussa tätä harjoitellaan paljon. Lisäksi liikenne tuli tutuksi, muun muassa valtateiden hankkeet.

Kuuntelin myös suunnittelujohtajan esittämää uutta maakuntaohjelmaa ITU-tiimin palaverissa. Siellä tiimiläiset antoivat palautetta vielä julkaisemattomasta luonnosversiosta maakuntaohjelmasta. Nyt tiedän palautteen olevan tärkeää. Esimerkiksi jokainen voi tulkita asian monesta eri näkökulmasta, ja niinpä voi syntyä väärinymmärryksiä. Mutta mikäli otetaan palautteet huomioon, niin myös eri näkökulmatkin huomioidaan ja voidaan selkeyttää asiaa.

Työ- ja elinkeinoministeriö (TEM) järjesti akkustrategiakokouksen, johon osallistuin kuuntelemaan aluekehitysjohtaja Päivi Myllykankaan kanssa. Siinä sain ystävystyä akkuun liittyvien asioiden kanssa.

Edellä mainittujen lisäksi sain kuunnella PiDiKe-hankkeen projektipäällikön Markus Lapin pitämää Mukanetti-hankkeen esittelyä. Mukanetti-hankkeen tarkoitus on tarjota ikäihmisille digitukea, kuten perusvalmiuksia puhelimen käyttöön. Esittelyn jälkeen hän ja hankkeen suunnittelija Tatu Hirvelä kertoivat omista koulutustaustoistaan, heidän päätymisestänsä töihin Pirkanmaan liittoon ja muista kiinnostavista asioista.

Monimuotoisia työtehtäviä Pirkanmaan liitossa

Hakiessani tänne, ajattelin Pirkanmaan liiton keskittyvän vain aluekehitykseen. Huomasin myöhemmin, että täällä tehdään kaikenlaista, joka on sidoksissa Pirkanmaahan, esimerkkinä PiDiKe-hanke. En tiennyt, että tehdään hanketta, johon sisältyy digitaalisuus. Oli mielenkiintoista tutustua Pirkanmaan liiton eri kolkan tehtäviin.

Liian lyhyt TET-jakso

Huonona puolena en kerennyt tutustua lyhyen TET-jakson vuoksi riittävästi Pirkanmaan liiton toimintaan ja työtehtäviin, minkä vuoksi jotkut asiat jäivät hieman hämäriksi ja en ehtinyt sulautua työyhteisöön. Olisin halunnut jäädä pitempään oppiakseni tarkemmin Pirkanmaan liitosta.

Ystävälliset työtoverit

Työtoverit, joiden kanssa työskentelin, olivat hyvin ystävällisiä, ja he näyttivät myös hieman kiireisiltä. Toimiston ilmapiiri oli hiljainen ja rauhallinen johtuen siitä, että monet olivat vielä etätöissä.

Oli hauska huomata työpaikalla, että kaksi minun tuttujeni tuttua ovat töissä Pirkanmaan liitossa. Vaikka Tampere onkin Suomen kolmanneksi suurin kaupunki, se tuntuu minusta hyvin pieneltä, kun tapaa kaksi tuttujen tuttua.

Kiitos kaikille mahtavasta viikosta Pirkanmaan liitossa!

Jeehyung Lee
Kirjoittaja oli TET-harjoittelussa Pirkanmaan liitossa lokakuun alussa.

Kaikki artikkelit