Hyppää sisältöön

REC4EU-hanke - edistämään energiayhteisöjen syntymistä

Hankkeessa kartoitetaan Pirkanmaan ja Suomen energiayhteisöjen ja niiden toimintaedellytysten tilannetta yhdessä jatkuvassa sidosryhmäprosessissa.

Renewable Energy Communities for EU regions (REC4EU) -hankkeen tavoitteena on luoda maakunnallista tukea, joka edistää energiayhteisöjen syntymistä, toimintaa, verkostoitumista ja tiedonvälitystä.

Hankkeessa kartoitetaan Pirkanmaan ja Suomen energiayhteisöjen ja niiden toimintaedellytysten tilannetta yhdessä jatkuvassa sidosryhmäprosessissa. Pitkällä tähtäimellä toimintaedellytyksiä pyritään kehittämään vastaamaan paremmin alueen nykyisten ja tulevien energiayhteisöjen tarpeita. Hankkeen yhteydessä paikallisille toimijoille avautuu myös mahdollisuus vierailla opintomatkoilla kuulemassa kokemuksia partnerimaiden energiayhteisöistä.

Hanketta vetää Regional Agency for Waste & Resource Management (ARRR) Italiasta. Kaikkiaan mukana on kahdeksan partneria – Italian lisäksi Suomesta, Espanjasta, Ranskasta, Belgiasta, Puolasta ja Slovakiasta. Pirkanmaan liitto on Suomen ainoa partneri. Hanke käynnistyi maaliskuun 2023 alussa ja kestää kolme vuotta.

Interreg Europe –rahoitteisen hankkeen kokonaisbudjetti on n. 1,81 miljoonaa, josta Pirkanmaan liiton osuus on 240 595 €.

Lisätiedot:

Takaisin hankkeet ja selvitykset -sivulle