Hyppää sisältöön

Avoin työpaikka: Projektipäällikkö vauhdittamaan pirkanmaalaista vetytaloutta

| Elinvoima ja uudistuminen, Pirkanmaan liitto

Toimit projektipäällikkönä Pirkanmaan vetytalouden aktivaattori -hankkeessa, jossa muodostetaan alueellinen vetyekosysteemi sekä vetytalouden tilannekuva.

Pirkanmaan liitto hakee

Projektipäällikköä

Vauhdittamaan pirkanmaalaista vetytaloutta. Toimit projektipäällikkönä Pirkanmaan vetytalouden aktivaattori -hankkeessa, jossa muodostetaan alueellinen vetyekosysteemi sekä vetytalouden tilannekuva. Hankkeen tavoitteena on vauhdittaa fossiilisesta energiasta luopumista uusien teknologioiden, innovaatioiden ja osaamisen avulla sekä edistää vetytalouden kehittämistä ja investointeja Pirkanmaalla.

Työskentelet yhdessä Tampereen yliopiston ja Tampereen kaupungin asiantuntijoiden kanssa sekä vuorovaikutuksessa hankkeen ohjausryhmän ja alueen vetytoimijoiden kanssa. Olet keskeisessä roolissa Hiilineutraali Pirkanmaa 2030 -tiekartan sekä Pirkanmaan energiastrategian toimeenpanossa.

Hakijalta vaaditaan soveltuvaa korkeakoulututkintoa.

Tehtävä edellyttää:

  • Kokemusta ja näyttöjä verkostomaisesta yhteistyöstä (yksityinen sektori, korkeakoulut, kunnat ja muu julkisen sektori) sekä kykyä laajojen kokonaisuuksien hahmottamiseen.
  • Vahvaa kiinnostusta vetytalouteen ja motivaatiota syventyä aihepiiriin.
  • Vahvoja vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja sekä kirjallista ilmaisua.
  • Kokemusta projektityöskentelystä.

Tehtävässä on eduksi:

  • Kosketuspinta teknologioihin, jotka mahdollistavat siirtymisen fossiilittomaan energian tuotantoon ja halu edistää uuden teknologian avaamia mahdollisuuksia alueen kehittämisessä.
  • Kokemus ekosysteemiyhteistyöstä. Kokemus voi olla eri teemoista tai esimerkiksi osallistumisesta laajoihin investointi- tai TKI-projekteihin.
  • Ymmärrys vihreää siirtymää tukevista rahoitusinstrumenteista.
  • Pirkanmaan ja Suomen vetytoimijoiden tuntemus.
  • Hyvä englannin kielen taito.

Pirkanmaan liitossa pääset edistämään alueen vihreää siirtymää sekä viemään Pirkanmaata kohti vetytaloutta. Tarjoamme mahdollisuuden vaikuttavaan ja pitkäjänteiseen energia- ja ilmastotyöhön maakunnassa. Alueellista vetyekosysteemiä kehitetään osana kansallista ja kansainvälistä vetyverkostoa, mikä tarjoaa projektipäällikölle näköalapaikan ja verkostoitumismahdollisuudet vetyalan toimijoihin ja teemaan. Työkenttä on pääasiallisesti Pirkanmaa, mutta myös Suomi ja EU.

Projektipäällikön toivotaan aloittavan 1.8.2022. Määräaikainen työsuhde kestää ensivaiheessa 30.11.2023 saakka. Valitun on ennen työn vastaanottamista esitettävä hyväksyttävä lääkärintodistus terveydentilastaan. Tehtävässä on 4 kk:n mittainen koeaika ja KVTES:n mukaiset työehdot.

Hakemukset ansioluetteloineen tulee toimittaa 3.6.2022 klo 16.00 mennessä sähköpostitse osoitteeseen pirkanmaan.liitto@pirkanmaa.fi. Sähköpostin aihekenttään maininta “Projektipäällikkö, Pirkanmaan vetytalouden aktivaattori”.

Lisätietoja tehtävästä antavat:

Projektipäällikkö Liisa Hyttinen (liisa.hyttinen@pirkanmaa.fi), p. 040 730 955.
Innovaatio- ja tulevaisuustyön johtaja Petri Räsänen (petri.rasanen@pirkanmaa.fi), p. 040 772 3008.

Työnantaja: Pirkanmaan liitto, Kelloportinkatu 1 B (3. krs), 33100 Tampere, https://www.pirkanmaa.fi  

Kaikki artikkelit