Hyppää sisältöön

Avoin työpaikka: Pirkanmaan liitto hakee ilmastotyön asiantuntijaa

| Pirkanmaan liitto, Työpaikat, Ympäristö ja ilmasto

Tehtävänäsi on valmistella maakuntamme energiastrategia Pirkanmaan energiajärjestelmäselvityksen tuottamien pohjatietojen ja skenaarioiden sekä Pirkanmaan hiilineutraali 2030 -tiekartan pohjalta.

Haemme aktiivista ilmastotyön asiantuntijaa rakentamaan Pirkanmaan energiastrategiaa yhteistyössä alueen sidosryhmien kanssa.

Tehtävänäsi on valmistella Pirkanmaan energiastrategia Pirkanmaan energiajärjestelmäselvityksen tuottamien pohjatietojen ja skenaarioiden sekä Pirkanmaan hiilineutraali 2030 -tiekartan pohjalta. Suunnittelet ja toteutat energiastrategiaprosessin, jossa keskiössä on Pirkanmaan yhteisen tahtotilan muodostaminen.

Energiastrategian tavoitteena on hiilineutraalin Pirkanmaan 2030 mahdollistava energiajärjestelmä. Strategiassa on tarkoituksena tuoda esille teemoja alueen kärkihankkeiksi ja tehdä strategisia valintoja Pirkanmaan energiajärjestelmän kehittämisen tueksi. Lisäksi työskentelet osana kansallista CANEMURE (hiilineutraalit kunnat ja maakunnat) -hanketta, jossa tehtäviisi kuuluvat monipuolisesti maakunnan ilmastotyön edistäminen.

Arvostamme alan verkostojen ja Pirkanmaan hyvää yleistuntemusta, sillä tehtävä sisältää yhteistyötä ja hankevalmistelua eri toimijoiden kanssa sekä viestintää eri kanavissa.

Kokemuksesi voi olla julkiselta sektorilta, yliopisto- tai tutkimussektorilta tai elinkeinoelämästä. Keskeistä on, että hallitset laajoja kokonaisuuksia ja sinulla on soveltuvia taitoja yhteisen strategian ja näkemyksen rakentamiseksi. Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa sekä vahvoja vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja.

Tarjoamme mahdollisuuden vaikuttavaan ja pitkäjänteiseen ilmasto- ja energiatyöhön maakunnassa sekä näköalapaikan kansallisten ja eurooppalaisten tavoitteiden toimeenpanoon. Tukenasi on aktiivinen, innostava ja osaava työyhteisö sekä huippuluokan maakunnallinen asiantuntijaverkosto.

Asiantuntijan työsuhde alkaa heti kuin mahdollista. Määräaikainen työsuhde kestää ensivaiheessa 31.12.2022 saakka.

Hae paikkaa 25.1.2022 klo 15.00 mennessä lähettämällä hakemuksesi osoitteeseen: pirkanmaan.liitto@pirkanmaa.fi .

Liitä hakemukseen CV, jossa tarkemmat ja kattavammat tiedot.


Lisätietoja:

Projektipäällikkö Liisa Hyttinen, p. 040 730 955
Innovaatio- ja tulevaisuustyön johtaja Petri Räsänen, p. 040 772 3008

Kaikki artikkelit