Hyppää sisältöön

Avoin työpaikka: Haemme projektipäällikköä ilmastonmuutoksen hillintään

| Hankkeet ja selvitykset, Pirkanmaan liitto

Haemme aktiivista asiantuntijaa edistämään maakunnan ilmastonmuutosta hillitsevää työtä yhdessä kuntien, yritysten, viranomaisten ja tutkimuslaitosten kanssa.

Toimit projektipäällikkönä EU-rahoitteisessa CANEMURE (Kohti hiilineutraaleja kuntia ja maakuntia) -hankkeessa Pirkanmaalla. Pirkanmaan liitto on hankkeen partneri ja se toteutetaan yhteistyössä Pirkanmaan ELY-keskuksen kanssa. Koko hanketta koordinoi Suomen ympäristökeskus SYKE.

Koordinoit yhdessä muiden alueen toimijoiden kanssa Hiilineutraali Pirkanmaa 2030 -tiekartan toimeenpanoa. Edistät tiekartan toimenpiteiden toteutumista erityisesti kuntiin, rahoitusinstrumentteihin ja yritysyhteistyöhön suuntautuen. Edistät uusien ilmastohankkeiden ja toimenpiteiden toteutumista alueella.

Koordinoit hiilineutraalitiekartan osaksi liitettävää indikaattoripaketin valmistelua, jolla seurataan päästövähennysteemojen ja toimenpiteiden etenemistä. Yhteistyössä alueen eri toimijoiden kanssa edistät ilmastonmuutoksen hillintää. Koordinoit ja osallistut useisiin eri sidosryhmistä tai luottamushenkilöistä koostuviin yhteistyöryhmiin.

Työ sisältää paljon viestintää eri kanavissa. Välität tietoa sekä viestit vaikuttavista mahdollisuuksista hillitä ilmastonmuutosta. Tehtäviisi kuuluu myös projektihallinnosta vastaaminen.

Haemme ulospäin suuntautunutta ja yhteistyöhön tottunutta ilmastonmuutoksen hillinnän ammattilaista. Taustasi voi olla esimerkiksi liikenne-, energia- tai kiertotaloussektorilta. Kokemuksesi voi olla myös elinkeinoelämästä tai ilmastostrategioiden- ja ohjelmien maailmasta ja ennen kaikkea niiden käytännön toimeenpanosta.

Edellytämme soveltuvaa korkeakoulututkintoa, projektikokemusta sekä vahvoja vuorovaikutus- ja yhteistyötaitoja. Arvostamme tehtäviin sopivia tutkimus- ja yritysyhteistyöverkostoja sekä kokemusta maakunta- tai kuntasektorista. Lisäksi näytöt strategisen tason ohjelmien tai tiekarttojen toimeenpanosta sekä muutosten aikaansaamisesta ja johtamisesta ovat hyvä lisä osaamisessasi.

Tarjoamme mahdollisuuden vaikuttavaan ja pitkäjänteiseen ilmastotyöhön maakunnassa ja näköalapaikan kansallisten ja eurooppalaisten tavoitteiden toimeenpanoon. Tukenasi on aktiivinen työyhteisö ja huippuluokan maakunnallinen ja kansallinen asiantuntijaverkosto.

Projektipäällikön työsuhde on ajalle 15.3.2021-31.7.2022.

Hae paikkaa 5.2.2021 klo 15.00 mennessä lähettämällä hakemuksesi osoitteeseen: pirkanmaan.liitto@pirkanmaa.fi.

Liitä hakemukseen CV, jossa tarkemmat ja kattavammat tiedot.

Lisätietoja tehtävästä antaa projektipäällikkö Liisa Hyttinen, p. 040 730 9551

seuraavina aikoina 29.1 klo 9-11, 1.2 klo 9-11 sekä 3.2 klo 13-15.

Kaikki artikkelit